ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στους 134 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ένας 60χρονος από την κλινική «Ταξιάρχαι»

Κορονοϊός: Στους 134 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ένας 60χρονος από την κλινική «Ταξιάρχαι»
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα των θυμάτων του φονικού ιού στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατέληξε 60χρονος από την κλινική «Ταξιάρχαι», ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον Covid-19 στα 134.

Πρόκειται για 60χρονο άνδρα ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και ήταν ένας από τους ασθενείς της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι που είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό.

Ο άτυχος 60χρονος είχε μεταφερθεί από το Λαϊκό αρχικά στην κλινική του Περιστερίου και από εκεί στο ΝΙΜΤΣ, όπου και κατέληξε. Εμφάνισε πνευμονία και σηπτικό σοκ λόγω Covid-19.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας 91 ετών ο οποίος νοσηλευόταν από τις 7 Απριλίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έχασε τη ζωή του χτυπημένος από τον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο άτυχος ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Επίσης σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας 75χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και μία 59χρονη που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία».

Στα 2.506 τα κρούσματα

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα το Σάββατο (25/04) είναι 16, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.506. Από αυτά, 578 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.174 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 47 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 63 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Nα σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορονοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.

Παράλληλα, ο καθηγητής αναφέρθηκε στα μέσα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται στα Δικαστήρια, όπως μάσκες και αντισηπτικά.

Σε σχέση με τις μεταλλάξεις του ιού, υπογράμμισε πως γίνονται με βραδείς ρυθμούς σε σχέση με τη γρίπη, στοιχείο το οποίο είναι θετικό για την μακροχρόνια προστασία από το εμβόλιο, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα.

Πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων.

«Η καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού θα συμβάλλει στην βελτίωση των χειρισμών μας κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία, όπως αναγνωρίζεται από όλους τους ειδικούς, συνοδεύεται κι από ένα κίνδυνο της υποτροπής κυκλοφορίας του ιού. Η σταδιακή άρση των μέτρων προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμένες, σταδιακές και ελεγχόμενες προσπάθειες, με ειδικά κριτήρια και κανόνες, αλλά και με τη συμμετοχή όλων μας. Με προσοχή κι επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας, στους κανόνες υγιεινής, που είναι από τα κύρια μέτρα, που μας έφτασαν ως εδώ και θα πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσο πιο σχολαστικά μπορούμε. Εάν υπάρχει μια προσήλωση όλων μας στον κοινό στόχο, αν δεν χαλαρώσουμε, τότε θα παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα κυκλοφορίας του ιού», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων - Αναλυτικοί πίνακες

Σχετικές ειδήσεις