ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Δείτε πού

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Δείτε πού

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, σε σούπερ μάρκετ και στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου, προειδοποίησε στην αποψινή ενημέρωσή του καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή», τόνισε.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Όσον αφορά την επόμενη μέρα και τη χρήση μάσκας, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η επιτροπή ήταν σαφής λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση γα χρήση μάσκας, η οποία πλέον γίνεται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους. Η μάσκα, σύμφωνα με την επιτροπή, «θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, παντοπωλεία, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι».

Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι λάθος η μάσκα να δίνει τη ψευδή αίσθηση ασφάλειας και για αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται με πλύσιμο των χεριών, σωστή χρήση της, χρήση αντισηπτικού το οποίο καλό θα ήταν να υπάρχει στην τσέπη μας, τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων όταν φοράμε και αφαιρούμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Σταδιακά και με προϋποθέσεις το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών ιδρυμάτων ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι θα γίνει σταδιακά και με προϋποθέσεις και πρόσθεσε πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το άνοιγμα τους.

«Ο πληθυσμός των παιδιών φαίνεται πως κινδυνεύει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο. Σε όλο τον κόσμο είναι μια σταθερή, μόνιμη εικόνα. Υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος στην Επιτροπή όλοι είπαν ναι στο άνοιγμα των σχολείων», επεσήμανε. «Δεν θέλουμε να πάθουν κάτι κακό τα παιδιά, εμείς εισηγούμαστε», τόνισε.

136 θάνατοι στην Ελλάδα - 17 νέα κρούσματα - 2.534 στο σύνολο

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 136, εκ των οποίων 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα τη Δευτέρα (27/04) είναι 17, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.534. Από αυτά, 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 43 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Για μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Covid-19 στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα συμπτώματα ο καθηγητής είπε πως περιλαμβάνουν: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.