ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Ξεχάστε τις μεταμεσονύχτιες βόλτες - Περιορισμένη κυκλοφορία από τις 12 το βράδυ

Άρση μέτρων: Ξεχάστε τις μεταμεσονύχτιες βόλτες - Περιορισμένη κυκλοφορία από τις 12 το βράδυ

Αν και το SMS για μετακίνηση καταργείται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, αυτό δεν σημαίνει ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία δεν θα είναι αυστηροί.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα υπάρχει χρονικός περιορισμός καθώς στις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 π.μ έως τις 6 π.μ».

Όπως τόνισε άλλωστε ο Νίκος Χαρδαλιάς κανείς δεν πρόκειται να χαλαρώσει: «Αν η προηγούμενη φάση επιβολής των περιοριστικών μέτρων φάνταζε δύσκολη, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη φάση της σταδιακής άρσης αυτών των μέτρων είναι εξαιρετικά πιο κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείριση. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το σχέδιό μας, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται».

«Οι πολίτες κινούμαστε όπου επιτρέπεται, αλλά με τους όρους προστασίας που επιβάλλεται και μόνο. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν και υποδέχονται τους πολίτες αυστηρά με τους περιορισμούς σε τετραγωνικά και τα μέτρα προστασίας που συνοδεύουν το άνοιγμά τους», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η Πολιτική Προστασία και όλος ο μηχανισμός της, παραμένει εδώ και στη νέα φάση, ενισχυμένη, με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, με νέες δομές, νέα εργαλεία ελέγχου και καθημερινής δουλειάς, με νέα, κάθετη, εθνική δομή σε όλη την επικράτεια, νέο σχέδιο προσαρμοσμένο στα καινούρια δεδομένα μιας νέας καθημερινότητας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε: «Η ασφάλεια των πολιτών παραμένει το ύψιστο καθήκον μας, η απόλυτη, μοναδική, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Κανένας εφησυχασμός, μόνο επαγρύπνηση, μόνο σκληρή επιχειρησιακή δουλειά με άμεσα αντανακλαστικά! Είμαστε στην αρχή ενός νέου ταξιδιού, μιας νέας φάσης σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά με την εμπειρία, τις επιστημονικές γνώσεις, τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες σε πλήρη συναγερμό!».

«Εφαρμόζουμε τους κανόνες! Βγαίνουμε σταδιακά αλλά σταθερά νικητές. Καλή δύναμη σε όλους», κατέληξε ο υφυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα: Τι θα γίνει με σχολεία, μαγαζιά, ΜΜΜ