ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά με μεζούρες και αποστάσεις ασφαλείας - Πώς συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Πρωτομαγιά με μεζούρες και αποστάσεις ασφαλείας - Πώς συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Διαφορετικός είναι φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Μέχρι και μεζούρα επιστράτευσε το ΠΑΜΕ προκειμένου να πείσει ότι εφαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην συγκέντρωση που πραγματοποιεί στην πλατεία Συντάγματος παρά τις εκκλήσεις περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ φρόντισαν από νωρίς βάλουν στο έδαφος σημάδια για να ξέρουν οι διαδηλωτές που θα σταθούν, ώστε να έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους!

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και γάντια. «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», το σύνθημα της συγκέντρωσης.

Δείτε εικόνες από τη διαφορετική αυτή συγκέντρωση, στη gallery που ακολουθεί:

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ο χώρος μπροστά από τη Βουλή είχε γεμίσει με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που κάθονταν σε συγκεκριμένα σημάδια τα οποία νωρίτερα είχαν τοποθετήσει στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Δείτε και πανοραμικό πλάνο από drone στο βίντεο που ακολουθεί:

Στη «μάχη της μαργαρίτας» όπως ονομάζεται, για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ρίξει 3.000 αστυνομικούς.

Το σχέδιο να προβλέπει 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής. Ηχογραφημένα μηνύματα θα μεταδίδονται από τα μεγάφωνα των περιπολικών ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ξανά χρήση drones.

Για μία ακόμα φορά οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί στις Εθνικές Οδούς, στην Αττική Οδό και σε μεγάλους οδικούς άξονες όπως οι λεωφόροι Μαραθώνος, Μαρκοπούλου και Πεντέλης. Στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι αυτή τη φορά και οι ορεινοί όγκοι της Αττικής και έχουν τεθεί κλοιό Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός.

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Σήμερα, κάποια από τα ΜΜΜ λειτουργούν κανονικά, ενώ κάποια παραμένουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, κανονικά λειτουργούν Μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους.

Ωστόσο, ακινητοποιημένα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι σε αυτά, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του προαστιακού, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Παράλληλα, σε 24ωρη απεργία προχωρά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπως αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ενώ τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε για μία σέλφι - Τραγωδία στην προσπάθεια να γιορτάσει την λήξη της καραντίνας