ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα: Ασυμπτωματικοί ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Συναγερμός σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα: Ασυμπτωματικοί ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Συναγερμός σήμανε στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρα, όταν διαπιστώθηκε πως ασθενείς που είχαν εισαχθεί για άλλο λόγο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πρόκειται για δύο ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που νοσηλεύονταν χωρίς μέτρα προστασίας, καθώς ο ένας δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα και έναν τρίτο ασθενή στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας και αφού εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Συγκεκριμένα για το ΑΧΕΠΑ, 70χρονη νοσηλευόμενη γυναίκα δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα του ιού για δέκα ημέρες και λίγο πριν μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική. Η 70χρονη βρισκόταν σε κλινική, όπου πριν από μέρες μεταφέρθηκε και ένας 81χρονος με ύποπτα συμπτώματα, αρνητικός όμως στον ιό. Ωστόσο, ο άνδρας στο δεύτερο τεστ βρέθηκε θετικός.

Πάνω από 40 άτομα, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές και τραυματιοφορείς υποβλήθηκαν σε τεστ, καθώς οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες. Άμεσα, έγιναν ενέργειες για την απολύμανση του χώρου.

Την προηγούμενη Κυριακή ασθενής προσήλθε έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας και σε σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το οποίο εφημέρευε . Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν και τον μετέφεραν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Δεν είχε συμπτώματα κορωνοϊού και δεν αντιμετωπίστηκε με μέτρα προφύλαξης.

Το προσωπικό του νοσοκομείου έλαβε δείγμα από τον ασθενή και προέκυψε από τα αποτελέσματα ότι ήταν θετικός στον ιό. Δεκαπέντε άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια - Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»