ΕΛΛΑΔΑ

Για τραμπουκισμούς κατηγορεί η ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ

Για τραμπουκισμούς κατηγορεί η ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ

Σκληρή επίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ, μετά την κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία εμπόδισε την έναρξη του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΓΣΕΕ καταδικάζει τους «τραμπουκισμούς που υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων», ενώ επισημαίνει ότι πρακτικές όπως αυτές του ΠΑΜΕ το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δώσουν «άλλοθι σε όσους σχεδιάζουν παρεμβάσεις στην Εθνική Σύμβαση.

«Στο όνομα και στις πλάτες των εργαζομένων κάποιοι παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, εφαρμόζοντας σκληρές κομματικές γραμμές», καταγγέλλει η Συνομοσπονδία, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΜΕ ουδέποτε υπέγραψε ή συμφώνησε για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Επίσης, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων, έχει ήδη θέσει ως «κόκκινη γραμμή» την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς το κόστος εργασίας δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα. «Η όποια συζήτηση επί των ΜΗ μισθολογικών θα αναζητούσε λύσεις εφόσον ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζοντο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία», προσθέτει.