ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία

Πότε ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία
INTIME NEWS

Η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για τους ανθρώπους του Πολιτισμού από τη Λίνα Μενδώνη. Πότε ανοίγουν θερινοί κινηματογράφοι, θέατρα, παραστάσεις. Η υπουργός Πολιτισμού τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα.

 

Με ανακοίνωσή της, η Υπουργός Πολιτισμού κ΄Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη γνωστοποίησε το πότε θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά οι χώροι Πολιτισμού της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα:

  • 18 Μαΐου ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες, καθώς και τα κινηματογραφικά γυρίσματα
  • 1 Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά
  • 15 Ιουνίου τα μουσεία
  • 15 Ιουλίου ξεκινούν δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους

Τα δεδομένα θα αξιολογούνται διαρκώς και το χρονοδιάγραμμα θα προσαρμόζεται αναλόγως. Για κάθε περίπτωση θα ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα προστασίας εργαζομένων και κοινού από τον κορονοϊό.

«Είναι σαφές πως αυτό που ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε είναι απολύτως πρωτόγνωρο. Πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους στις οποίες προσαρμοστήκαμε με ιδιαίτερη επιτυχία, επιτυχία που έδωσε πόντους στην Ελλάδα χάρη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε η Λίνα Μενδώνη αρχικά κατά την τοποθέτηση για τα μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους του πολιτισμού, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε δομικά προβλήματα στο χώρο του Πολιτισμού. Δεν εννοώ το υπουργείο Πολιτισμού. Εννοώ ευρύτερα το χώρο του Πολιτισμού. Θα σταθώ σε τρία. Στο κεφάλαιο της εργασίας αυτό που φάνηκε ανάγλυφα είναι το υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας. Αυτό που ταλαιπωρία όχι μόνο την πολιτεία αλλά κυρίως τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες. Αυτό τι σημαίνει; Μη χαρτογραφημένο τοπίο. Και όταν το τοπίο είναι αχαρτηγράφητο έχεις δυσκολία στο να είσαι πραγματικά αποτελεσματικός σε εργαλεία πολιτικής και χρηματοδοτικά εργαλεία. Στο κεφάλαιο των δικαιωμάτων παράδειγμα εντάθηκαν εξαιτίας του αναγκαστικούς εγκλεισμού φαινόμενα διαδικτυακής πειρατείας. Στο κεφάλαιο των δεξιοτήτων φάνηκε η ικανότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες», συνέχισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεταδίδεται τελικά μέσω των τροφίμων; Τι απαντούν οι επιστήμονες