ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ψαράδες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Βίντεο - ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε ψαράδες ανοιχτά της Μυτιλήνης

Αυξάνονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο - Βίντεο από παρενόχληση ψαράδων 

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι, μετά τα περιστατικά πυροβολισμών που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον Έβρο. Ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, σε βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες, ανοιχτά της Μυτιλήνης προσπαθώντας να τους διώξει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο κύριος Παναγιώτης δίνει τη μάχη του για το μεροκάματο στις νησίδες Τοκμάκια, τρία μόλις μίλια από τη Μυτιλήνη. Ξαφνικά, Τούρκοι λιμενικοί πλησιάζουν το αλιευτικό του με απειλητική διάθεση, ζητώντας του να τα μαζέψει και να φύγει με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά ύδατα.

«Εμείς τραβούσαμε ακριβώς στην οριογραμμή ήρθε αυτός είπε τα δικά του «να φύγουμε, να σταματήσουμε τον κινητήρα της μηχανής», ίσως να ήθελε να επιβιβαστεί και σε εμάς δεν ξέρω τις προθέσεις του. Εγώ έκανα τη δουλειά μου ήμουν νόμιμος , ενημέρωσα το λιμεναρχείο» περιγράφει ο Έλληνας ψαράς και προσθέτει πως ήταν άοπλοι και πως του έδειχναν να φύγει προς τη Μυτιλήνη.

Νέες προκλήσεις στο Αιγαίο: Παραβιάσεις και εμπλοκές πάνω από ελληνικά νησιά

Σε 34 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τα τούρκικα αεροσκάφη που δραστηριοποιήθηκαν στο Αιγαίο.

Συνολικά δραστηριοποιήθηκαν 6 μαχητικά F-16 και 1 αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, CN-235. Τα τούρκικα F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Κατά την αναχαίτιση τους σημειώθηκαν και τρεις εμπλοκές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στους 152 οι θάνατοι στην Ελλάδα - Κατέληξε 80χρονος στο Σωτηρία

Σχετικές ειδήσεις