ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: «Μουδιασμένη» η επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα - Τι ζητούν οι έμποροι

Άρση μέτρων: «Μουδιασμένη» η επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα - Τι ζητούν οι έμποροι

Ανοιχτά καταστήματα: Πώς «κύλησε» η πρώτη μέρα στην αγορά, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Θετικά ήταν τα πρώτα δείγματα από την αγορά, κατά την επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα.

Από τη μία, οι καταναλωτές έδειξαν ότι ανυπομονούν να κάνουν μια βόλτα στην αγορά και από την άλλη οι καταστηματάρχες τους περίμεναν με δελεαστικές τιμές αλλά και αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας. Οι δύο αυτοί παράγοντες οδήγησαν σε ένα καλό αποτέλεσμα κατά τη χθεσινή (11/05), πρεμιέρα των περισσότερων από 66.000 εμπορικών επιχειρήσεων που άνοιξαν έπειτα από το lockdown της 18ης Μαρτίου.

Δείτε εικόνες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, στο κέντρο της Αθήνας, στη gallery που ακολουθεί:

Οι έμποροι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το άνοιγμα των καταστημάτων, εκτιμώντας ότι με την προσπάθεια όλων θα επουλωθούν σταδιακά οι «πληγές» της καραντίνας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών, «με μεγάλο ενθουσιασμό οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδέχθηκαν ξανά τους καταναλωτές, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα Υγειονομικής Προστασίας, φροντίζοντας πάνω από όλα για την υγεία καταναλωτών και εργαζομένων. Η άψογη λειτουργία της αγοράς σήμερα, ανέδειξε την μεγάλη ωριμότητα της Ελληνικής κοινωνίας και της αποτελεσματικής συνεργασίας όλων μας, η οποία το κρίσιμο διάστημα μας έκανε να ξεπεράσουμε με επιτυχία την υγειονομική κρίση.

Η καταναλωτική κίνηση, όπως αναμενόταν, ήταν μουδιασμένη και οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας είχαν σίγουρα αρνητικό πρόσημο, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη διστακτικότητα του κοινού. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το υπόλοιπο της εβδομάδας, αλλά θεωρούμε σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο εμπορικός κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, έχει ανάγκη από την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης, αφ’ ενός για την μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και αφ’ ετέρου για την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Φοροελαφρύνσεις, ενοίκια και χρηματοδοτικά εργαλεία, αποτελούν τους τρεις κύριους άξονες που θα βοηθήσουν την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και την διατήρηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν με το πρωινό άνοιγμα, καταστήματα λιανικής στο κέντρο της Αθήνας και μοίρασαν υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες και ατομικές συσκευασίες αντισηπτικών στους εμπόρους και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους, για χρήση κατά τη μετακίνηση τους από και προς τα καταστήματα.

Η προγραμματισμένη αυτή ενέργεια, εκτός από την έμπρακτη ηθική υποστήριξη του Ε.Σ.Α προς τα μέλη του και όλη την αγορά, περιλαμβάνει και την συμβολή του συλλόγου στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας εμπόρων, εργαζομένων και καταναλωτικού κοινού έναντι του κορονοϊού, με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα-Οι νομοί με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα

Σχετικές ειδήσεις