ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αρνητικά 105 τεστ στο «Ελπίς» - Είχε τεθεί σε καραντίνα το νοσοκομείο

Κορονοϊός: Αρνητικά 105 τεστ στο «Ελπίς» - Είχε τεθεί σε καραντίνα το νοσοκομείο

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς

Την Τετάρτη, δύο ασθενείς, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό, στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Αμέσως έγινε ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε απολύμανση στην Καρδιολογική και Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα της είναι ενθαρρυντικά. Συνολικά διενεργήθηκαν 105 τεστ -90 αφορούσαν υγειονομικούς και 15 νοσηλευόμενους- και όλα ήταν αρνητικά.

Πώς άρχισαν όλα

Πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη β' παθολογική κλινική του νοσοκομείου οπού του έγινε τεστ και βγήκε αρνητικό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη β' χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά.

Έπειτα από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και του έγινε και δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 γιατροί και νοσηλευτές.

Από την πρώτη στιγμή γίνονται τεστ σε γιατρούς και νοσηλευτές και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, τρεις γιατροί και μια νοσηλεύτρια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Ζητούν επίσης να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2020: Το σχέδιο για τον τουρισμό - Έτσι θα είναι τα ταξίδια μας με αεροπλάνα, τρένα, πλοία