ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός -Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα στην Ελλάδα: 159 οι νεκροί -Πέθαναν δύο γυναίκες σε λίγες ώρες

Κορονοϊός -Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα στην Ελλάδα: 159 οι νεκροί -Πέθαναν δύο γυναίκες σε λίγες ώρες
ASSOCIATED PRESS

Μεγαλώνει η λίστα με τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς έφτασαν πλέον τους 159, μετά το θάνατο 73χρονης στο ΝΙΜΙΤΣ και μίας 57χρονης στον Ευαγγελισμό.

Ο θάνατος της γυναίκας, που υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα στους 158.

Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε 89χρονος άνδρας το βράδυ της Πέμπτης. Είχε διακομιστεί στις 6 Μαΐου από το νοσοκομείο 401.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν ηλικίας 57 ετών και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια είχε υποκείμενα νοσήματα.

Δέκα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε, χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.770 επιβεβαιωμένα συνολικά.

Το 55,3% των προσβληθέντων είναι άνδρες, ενώ από το σύνολο των κρουσμάτων, 610 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.409 ή 51% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους θανόντες, 41 ή 26,3% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 75 έτη, ενώ το 93,6% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακόμη, 90 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στη χώρα πάνω από 116.233 κλινικά δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Τοπαλούδη - Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης: Αν υπήρχε θανατική ποινή θα την περίμενα