ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Πότε θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Χαρδαλιάς: Πότε θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία

Κορονοϊός: Για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης για την καταπολέμηση του κορονοϊού, μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της τυπικής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας ανέφερε ότι τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν οι χώροι εστίασης και επιτρέπονται οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τήρηση των κανόνων.

Όσον αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται για όσους έρχονται από το εξωτερικό, ανέφερε ότι το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους εισερχόμενους στη χώρα έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Μιλώντας για το δεύτερο κύμα της στρατηγικής, αυτό της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι προχωρά ομαλά και σταθερά.

Επισήμανε μάλιστα πως οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε 49χρονος στρατιωτικός