ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Τα Δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν - Πρόβλημα αν βρεθεί κρούσμα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Τα Δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν - Πρόβλημα αν βρεθεί κρούσμα

ΚορονοϊόςΈντονη ανησυχία επικρατεί στον επιστημονικό χώρο, αναφορικά με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων - Για την κρισιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, σε ερώτηση σχετικά με το εάν το άνοιγμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων, θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξάπλωση της πανδημίας, επεσήμανε ότι «είναι λάθος να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, εφόσον τα παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, δεν είναι δυνατόν να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας». Η ίδια ανέφερε συγκεκριμένα ότι «Τα παιδιά, όπως είναι λογικό δεν έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα, τα οποία αυτή την στιγμή αποτελούν προτεραιότητα».

Η κυρία Παγώνη συνέχισε λέγοντας στο Newsbomb.gr, πως τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα είναι πιο εξοικειωμένα με τους νέους όρους. «Το καλοκαίρι θα προσπαθήσουν οι γονείς να τα μάθουν για να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στις νέες ειδικές συνθήκες».

«Επίσης πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας ότι σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ που διάβασα, περίπου το 70% των γονέων τάσσεται κατά της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία», τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Αθήνας.

Απαντώντας στο κατά πόσο η επιστροφή στα σχολεία θα οδηγήσει σε ένα επιδημιολογικό πισωγύρισμα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «εάν υπάρξει κρούσμα στα σχολεία, θα δημιουργηθεί ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα. Μετά από κάτι τέτοιο θα ακολουθήσει καραντίνα ημερών και ιχνηλάτηση, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.»

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες που πηγαίνουν τα παιδιά στις παιδικές χαρές, μπορούν να δώσουν την προσοχή που χρειάζεται στα παιδιά, οι δάσκαλοι είναι αδύνατον να καταφέρουν να προσέξουν τόσα παιδιά. Οι γονείς ανησυχούν, ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι», διερωτήθηκε η κυρία Παγώνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Καλλιθέα: Επιτέθηκαν σε γυναίκα με καυστικό υγρό

Σχετικές ειδήσεις