ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της «μαυροφορεμένης» - «Ήθελε να της καταστρέψει τη ζωή»

Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της «μαυροφορεμένης» - «Ήθελε να της καταστρέψει τη ζωή»

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη με βιτριόλι.

ΣΟΚ συνεχίζει να προκαλεί η αποτρόπαιη επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, και οι ειδικοί προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ της «μαυροφορεμένης» δράστιδος.

«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της επίθεσης.

Σύμφωνα με την κα. Δασκαλάκη, η δράστις δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν «να καταστρέψει τη ζωή της». Από τα όσα έχουν προκύψει, «βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

Η 34χρονη σπάει τη σιωπή της και περιγράφει την «μαυροφορεμένη»

«Ήταν ψηλή, αδύνατη, δεν την πρόσεξα πολύ, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μου μιλήσει καθόλου, χωρίς να μου πει τίποτα. Ξαφνικά γύρισα να δω ποια είναι αυτή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκείνη μου έριξε το βιτριόλι. Όλα κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Πονούσα φρικτά δεν θυμάμαι τίποτα παραπάνω».

Αυτά φέρεται να είπε το μεσημέρι της Κυριακής (24/05) στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, η 34χρονη γυναίκα που για πρώτη φορά μίλησε στους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει να βρουν ποιος ή ποιοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση σε βάρος της με το καυστικό υγρό πριν από λίγες μέρες στην Καλλιθέα.

Οι Αρχές ξεκαθαρίζουν ότι θα χρειαστεί πολλές φορές ακόμη να μιλήσουν με τη γυναίκα, καθώς η ψυχολογική της κατάσταση ήταν τέτοια που ακόμη δεν μπορούν να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επικεντρώθηκαν στο να την ρωτούν αν υποψιάζεται ποιο είναι το πρόσωπο που ήθελε να της κάνει κακό, αλλά και αν είχε δεχτεί απειλές στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες η 34χρονη δεν μπορούσε με ακρίβεια να προσδιορίσει ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, όμως αναφέρθηκε στην εκτίμησή της ότι δεν αποκλείει να προέρχεται από το ευρύτερο επαγγελματικό της περιβάλλον ή να έχει κάποια σχέση με άτομο ή άτομα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά της. Και πάλι όμως δεν μπορούσε να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Δείτε φωτογραφίες της άτυχης 34χρονης:

Αυτό σημαίνει για τους αστυνομικούς ότι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή μαζί της πολλές φορές ακόμη, ενώ θα ξεκινήσουν και μία άλλη παράλληλη έρευνα για να εξακριβώσουν δουν εάν οδηγούν κάπου οι υποψίες της. Πάντως αξιωματικοί που ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζουν ότι ακόμα η έρευνα είναι στην αρχή και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν, ενώ συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονται στο προσωπικό, συγγενικό και επαγγελματικό της περιβάλλον, ξεπερνώντας μάλιστα μέχρι στιγμής τις 20 καταθέσεις.

Επίσης αναμένουν τα αποτελέσματα από το κινητό της τηλέφωνο. «Είναι βασικό για εμάς να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της γυναίκας και να καταλάβει ότι είμαστε δίπλα της και ότι θέλουμε να τη βοηθήσουμε. Ο φόβος για μια γυναίκα που δέχτηκε τέτοια επίθεση είναι απόλυτα δικαιολογημένος και εμείς πρέπει να πάμε με αργά βήματα». Αυτά έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς.

Το μήνυμα της Ιωάννας

Δύο βίντεο που ίσως οδηγήσουν στην ταυτότητα της γυναίκας που βρίσκεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, η Ιωάννα στέλνει μέσα από το νοσοκομείο το δικό της μήνυμα.

«Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχω λάβει. Είναι όλα πολύ συγκινητικά και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη για να ανταπεξέλθω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνω. Και πάλι σας ευχαριστώ», είπε η 34χρονη στο Star.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Έβρο: Υπήρξε Τουρκική κινητικότητα - Ανοησία τα περί κατάληψης εδάφους

Σχετικές ειδήσεις