ΕΛΛΑΔΑ

Οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Χερσονήσου στην αντεπίθεση…

Οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Χερσονήσου στην αντεπίθεση…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Χερσονήσου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν καταγγελία για απολύσεις στον ΧΥΤΑ, αλλά και για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων του Δήμου Χερσονήσου καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτρέψει την απόλυση των συναδέλφων μας στον ΧΥΤΑ καθώς και των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.

Πιστεύουμε ότι το Δ.Σ. του Δήμου που εκλέχτηκε από τον λαό της περιοχής, έχει χρέος να υποστηρίζει και να υπηρετεί τα συμφέροντα του κι όχι να τον στέλνει στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Και ξέρουμε καλά, ότι πέρα από τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πιθανόν να προκύψουν και να προβληθούν σαν άλλοθι, λύση υπάρχει και εμείς διεκδικούμε το δικαίωμα μας για μόνιμη, αξιοπρεπή και σταθερή εργασία χωρίς το άγχος της επιβίωσης.

Ξέρουμε ότι οι απολύσεις μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία!

Όλοι οι Δήμοι όπως και ο δικός μας, μέσω του Καλλικράτη καλούνται από τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν αυτές τις απαράδεκτες σχέσεις εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών τους, όπως επίσης και την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων που θα περάσουν άμεσα πια σε αυτούς όπως υγεία, παιδεία, πολιτισμός, κοινωνική πρόνοια κλπ.

Μετά την απόφαση του Δ.Σ να παραδώσει την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη, δύο είναι οι δρόμοι που καλούμαστε να πάρουμε οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας και του ΧΥΤΑ. Είτε να μείνουμε άνεργοι, είτε κάποιοι από εμάς να εργαστούμε στον ιδιώτη που θα αναλάβει την υπηρεσία καθαριότητας, με τους όρους που εκείνος θα ορίσει και γνωρίζοντας την τακτική που εφαρμόζεται. Δηλαδή το γενικευμένο χτύπημα του κατώτερου μεροκάματου, την πλήρη κατάργηση και της ελάχιστης προστασίας που μπορεί να έχει ο εργαζόμενος. Την υλοποίηση της κατάργησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και κάθε συλλογικής σύμβασης Εργασίας που τις έχουν ήδη υπονομεύσει τόσο η συμβιβασμένη ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε. όσο και ο Σ.Ε.Β. Αρωγοί αυτής της πολιτικής, είναι όλα τα συνδικάτα και τα Δημοτικά Συμβούλια που εκτελούν κυβερνητικό συνδικαλισμό σε βάρος του λαού.

Αυτό όπως είναι φυσικό, ανοίγει την πόρτα για γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων. Παύουν πλέον να έχουν οποιαδήποτε ισχύ και αξία οι συλλογικές συμβάσεις, αφού δε θα υπάρχει ούτε αυτό το κατώτερο όριο αμοιβής. Θα δημιουργηθούν μισθοί πείνας, από 500 μέχρι 300 ευρώ κι ακόμη παρακάτω με την χρησιμοποίηση του λεγόμενου εθελοντισμού και της απλήρωτης εργασίας.

Με αυτές τις μεσαιωνικές συνθήκες είναι αδύνατο να επιβιώσουμε τόσο εμείς όσο τα παιδιά μας άλλο τόσο και τα δικά σας παιδιά!

Καλούμε το Δ.Σ. του Δήμου Χερσονήσου να προχωρήσει σε αγωνιστική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών, των εργαζομένων, των οικογενειών και των παιδιών τους κι όχι σε όφελος των επιχειρήσεων και των κερδών τους. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει στο πλευρό του εμάς και τις οικογένειες μας. Τόσο οι συμβασιούχοι όσο και οι μόνιμοι συνάδελφοι έχουμε όλοι το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα για εργασία.

Καλούμε το Δ.Σ. του Δήμου Χερσονήσου:

- Να ανακαλέσει την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.

- Να δεσμευτεί για την επιστροφή όλων μας στην δουλειά μας και όχι στην ανεργία.

- Να μην προβεί σε άλλες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου μας.

- Να περιφρουρήσει και να διεκδικήσει το Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα σε υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια.

- Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, καμιά ιδιωτικοποίηση. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους!»