ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ζάππειο ο Μητσοτάκης - Η παρουσίαση της καμπάνιας για τον τουρισμό

Στο Ζάππειο ο Μητσοτάκης - Η παρουσίαση της καμπάνιας για τον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει την καμπάνια του ελληνικού τουρισμού για το 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο. 

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και το φετινό καλοκαίρι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε και σχεδιάζαμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τουριστική βιομηχανία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, δέχθηκε το σοβαρότερο πλήγμα από την πανδημία αλλά σιγά σιγά τα πράγματα βελτιώνονται. «Η σωστή αντιμετώπιση της κρίσης μας δίνει τη δυνατότητα σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα πραγματικότητα απελευθερώνοντας σταδιακά και πάντα υπό την καθοδήγηση των ειδικών την επανεκκίνηση κλάδων της οικονομίας», σημείωσε.

«Η σωστή αντιμετώπιση της κρίσης μας δίνει τη δυνατότητα σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα πραγματικότητα απελευθερώνοντας σταδιακά και πάντα υπό την καθοδήγηση των ειδικών την επανεκκίνηση κλάδων της οικονομίας», δήλωσε ο κύριος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ο τουρισμός συνεισφέρει πολλαπλά στην ελληνική οικονομία και έτσι αποτελεί στοίχημα του κλάδου. Βασικός μα μέλημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων».

Δείτε την εκδήλωση:

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τηρηθούν αυστηρά προκειμένου να προφυλαχθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο.

Ξεκαθάρισε πως ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μειωμένος φέτος σε σχέση με τα 33 εκατομμύρια ήρθαν πέρυσι στη χώρα μας, αναφέροντας ταυτόχρονα πως κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει πόσοι θα είναι οι τουρίστες φέτος.

«Θα είμαστε λιτοί και δωρικοί, μακριά από φαμφάρες σε αυτή τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο CINE ΑΙΓΛΗ, τον θερινό κινηματογράφο του Ζαππείου, όπου και προβλήθηκε για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα, προλόγισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Δείτε το σποτ της Ελλάδας για τον τουρισμό:

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως: «Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη έκπληξη που κρύβει μέσα της, με τη γαλήνη στην ψυχή και στο πνεύμα».

«Η ευχή που συνοδεύει τη χώρα μας στο πέρασμα των αιώνων να ακουστεί αυτή τη φορά, μέσα στο Ελληνικό καλοκαίρι δυνατότερα: "Ευοί – Ευάν, Στην υγειά μας". Το ελληνικό καλοκαίρι που το αξίζουμε φέτος, περισσότερο από ποτέ!», συνέχισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: «Εγώ τη δολοφόνησα» (pics)

Ρoή Ειδήσεων