ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο

Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο

Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι από χθες οι δυνάμεις φύλαξης των συνόρων στο Έβρο μετά τις αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης για μετακινήσεις μεταναστών προς την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα δημιουργίας κλίματος από φιλοκυβερνητικά Μέσα στη γειτονική χώρα. Όπως και να έχει Στρατός, Αστυνομία και Frontex συνεχίζουν τις περιπολίες τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, όπως φαίνεται από βίντεο που μεταδόθηκε από τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης πρόσφυγες και μετανάστες εμφανίζονται να προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική όχθη του Έβρου με ξύλινη βάρκα. Ήταν σαν πρoαναγγελία για τις πληροφορίες που ακολούθησαν για μετακινήσεις εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων σε περιοχές κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του Έβρου.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι, στην απέναντι όχθη του ποταμού, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το Open, είναι έτοιμοι να καθοδηγήσουν για μια ακόμη φορά τους μετανάστες και πρόσφυγες σε μια νέα επιχείρηση παραβίασης των ελληνικών συνόρων, όταν λάβουν την εντολή.

Ο δήμαρχος Σουφλίου μίλησε στο Open όπου ανέφερε: «Πραγματικά υπάρχει αυξανόμενη παρατηρητικότητα, αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως είναι ο φράχτης, οι κάμερες και η ενισχυτική δύναμη των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού κάνουν τον Έβρο αδιαπέραστο».

Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μετακινήσεις μεταναστών στην περιοχή της Αδριανούπολης, απέναντι από τις Καστανιές, αλλά και σε τουρκικές κωμοπόλεις και χωριά κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο ύψος του Σοφικού, στο Τυχερό και τον Πέπλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διέψευσε ότι υπάρχει νέα επιχείρηση παραβίαση των συνόρων. «Δεν επιβεβαιώνεται καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου ανέφερε ότι υπήρξαν ομάδες λίγων ατόμων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα αλλά αποτράπηκαν. «Εμείς όμως για παν ενδεχόμενο θα είμαστε σε πλήρη επαγρύπνηση», τόνισε.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι των Καστανιών βλέπουν την κινητικότητα και ανησυχούν. Ο πρόεδρος Καστανέων ανέφερε ότι τα μέτρα φύλαξης στην περιοχή δεν έχουν χαλαρώσει αλλά αντίθετα έχουν ενισχυθεί. Οι ελληνικές δυνάμεις επιτηρούν σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου για να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα αιφνιδιασμού.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, ο ανασχηματισμός και η αξιολόγηση