ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στο «Ελ. Βενιζέλος» - Ποιο τριήμερο; Δεν κυκλοφορεί ψυχή

Το Newsbomb.gr στο «Ελ. Βενιζέλος» - Ποιο τριήμερο; Δεν κυκλοφορεί ψυχή

Μειωμένη είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Αν και μετά την πανδημία του κορονοϊού, η χώρα προσπαθεί να επανέλθει σιγά-σιγά σε ρυθμούς κανονικότητας, ο Τουρισμός ευελπιστεί να ανακάμψει και οι πολίτες να γυρίσουν στην προ καραντίνας εποχή, η κινητικότητα είναι αισθητά πεσμένη και στα αεροδρόμια της χώρας.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr, βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου κατέγραψε τις άδειες αίθουσες αναμονής και τα κατεβασμένα ρολά στα καταστήματα. Είναι εμφανές πως ο αντίκτυπος του κορονοϊού «χτυπά» όλους τους τομείς.

Υπό άλλες συνθήκες και ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος τα αεροδρόμια θα έπρεπε να σφύζουν από ζωή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή».

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Δείτε σχετικό βίντεο:

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε «πέφτει» το τριήμερο - Οι επόμενες αργίες

Είναι μία από τις εορτές που ο περισσότερος κόσμος θυμάται λόγω του τριημέρου που του προσφέρει για μία πρώτη καλοκαιρινή εκδρομή, ωστόσο η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι μία από τις σημαντικότερες εορτές της Ορθοδοξίας.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή φωτιάς, σαν φλόγες πάνω στα κεφάλια τους, πενήντα μέρες μετά την ανάστασή Του και δέκα μέρες μετά την ανάληψή Του.

Ο ιερός υμνογράφος αποκαλεί την Πεντηκοστή τελευταία εορτή από πλευράς αναπλάσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου: “Την μεθέορτον πιστοί και τελευταίαν εορτήν εορτάσωμεν φαιδρώς, αύτη εστί Πεντηκοστή, επαγγελίας συμπλήρωσις και προθεσμία”.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2020 πέφτει φέτος τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά εάν το επιθυμούν.

Αγίου Πνεύματος 2020: Οι αργίες του 2020

Μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος 2020 ακολουθούν οι εξής αργίες:

  • Κοίμηση της Θεοτόκου: Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Ημέρα του ΟΧΙ: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
  • Χριστούγεννα: Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου
  • Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: Σάββατο 26 Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Στενεύει ο κλοιός για την μαυροντυμένη-Νέες αποκαλύψεις