ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισαν σπίτια (pics)

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισαν σπίτια (pics)

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα «χτύπησε» το απόγευμα του Σαββάτου τη Θεσσαλονίκη με τους δρόμους της πόλης να μετατρέπονται σε ρυάκια.

Όπως μεταδίδει το Grtimes.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πενήντα κλήσεις και επενέβη τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην Πολίχνη, στις Συκιές, στην Καλαμαριά και στον Εύοσμο.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής επενέβησαν για να απομακρύνουν δέντρο που έπεσε στην οδό Μαρτίου και άλλο ένα στην οδό Λαμπράκη. Οι δρόμοι άνοιξαν μετά την απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος γινόταν στο κέντρο της πόλης με σχετικά χαμηλές ταχύτητες.

Μάλιστα, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή της Πολίχνης – στην οποία η πυροσβεστική κλήθηκε για απεγκλωβισμούς – χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν υπήρχαν επιβαίνοντες σε αυτό.

Δείτε εικόνες από τη Θεσσαλονίκη:

Οι βροχοπτώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τοπικά θα είναι ισχυρές. Παράλληλα οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη που στο Νότιο Αιγαίο η ένταση των ριπών ξεπέρασε τα 100 km/h, σταδιακά θα εξασθενήσουν το απόγευμα του Σαββάτου και δεν θα ξεπερνούν σε ένταση τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή 7 Ιουνίου οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά σε ένταση και διάρκεια, εκτός από τη Θράκη όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι «έπιασαν» την μαυροντυμένη-Η νέα μαρτυρία «φωτιά»