ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Χαμός στην υπηρεσία ασύλου – Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται

Κορονοϊός: Χαμός στην υπηρεσία ασύλου – Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται

Τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες έξω από την υπηρεσία Ασύλου στην οδό Μεσογείων, στη συμβολή με Κατεχάκη, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στο κτήριο.

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές.

Αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες φορούσαν μάσκα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο επιτηρώντας τη διαδικασία, κάνουν απλώς συστάσεις χωρίς να μπορούν να βάλουν ουσιαστική τάξη ώστε να προστατεύσουν τους μετανάστες, κάθε ηλικίας - από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους - από το ενδεχόμενο να νοσήσουν από την covid-19.

«Στην εικόνα που βλέπω μπορεί να κολλήσει και εκατό σήμερα ένας άνθρωπος», σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και έβλεπε ζωντανά την εικόνα από την Υπηρεσία Ασύλου.

Μέσα από τα κάγκελα της υπηρεσίας ασύλου, υπάλληλοι μοιράζουν στους πρόσφυγες χαρτάκια με ημερομηνία και ώρα όπου μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Θρήνος για την 37χρονη - Οι αρχές ερευνούν το παρελθόν του 53χρονου