ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα - Έντεκα νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα - Έντεκα νέα κρούσματα
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα την Τετάρτη (10/06), σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.068, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 5 (41.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν έχουμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά, 183 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι 56 (30.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική διασπορά

Ο παρακάτω χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Θετικός στον ιό εκπαιδευτικός στην Ξάνθη

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές στην Ξάνθη μετά από τη διάγνωση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 46χρονο καθηγητή Αγγλικών από τον Εχίνο, που διδάσκει στο 10ο και το 17ο δημοτικό σχολείο της Ξάνθης αλλά και στα 15ο και 20ο δημοτικό σχολείο του Δροσερού.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο εκπαιδευτικός ανέβασε πυρετό και στη συνέχεια υπεβλήθη σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο βγήκε και θετικό.

Χθες, Τρίτη, ο εκπαιδευτικός δεν πήγε στο σχολείο και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Σημειώνεται ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί, Τετάρτη, τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Τα σχολεία έκλεισαν και μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό (περίπου 80 εκπαιδευτικοί) θα επιστρέψουν σε 10 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

Θρίλερ με τις διάσπαρτες εστίες

Τα κρούσματα στη Λαμία και το Βόλο και το πάρτι φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη έχουν σημάνει συναγερμό στους ειδικούς.

Η είδηση ότι μετά από τα τρία θετικά κρούσματα που σχετίζονται με ταξίδι στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν άλλα τρία -ένα βρέφος μόλις δύο μηνών και οι γονείς του- έχει προκαλέσει ανησυχία στους αρμόδιους.

Η οικογένεια του βρέφους είναι γείτονες με το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέστρεψε πρόσφατα από την Αμερική.

Τόσο το βρέφος της οικογένειας, μόλις δύο μηνών, αλλά και οι γονείς του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. H οικογένεια από τη Λαμία έχει άλλα δύο παιδιά τα οποία αναμένεται να εξεταστούν.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη - Λουκέτο σε 5 σχολεία