ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο - Έβρος: Πώς οι Τούρκοι καταγράφουν τις κινήσεις των Ελλήνων

Βίντεο ντοκουμέντο - Έβρος: Πώς οι Τούρκοι καταγράφουν τις κινήσεις των Ελλήνων
INTIME NEWS

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει Τούρκους στρατοχωροφύλακες που περιπολούν να επιδίδονται σε έναν πόλεμο νεύρων στον Έβρο, κάνοντας γύρους μέσα στο ποτάμι ακριβώς απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις.

Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες που περιπολούν με φουσκωτό στον Έβρο ποταμό, όπως θα δείτε και στο βίντεο του OPEN, μόλις αντιλαμβάνονται ότι οι ελληνικές δυνάμεις τους παρακολουθούν άγρυπνα από την απέναντι πλευρά αναπτύσσουν επιδεικτικά ταχύτητα.

Το βίντεο του OPEN δείχνει τους Τούρκους να επιδίδονται σε έναν πόλεμο νεύρων, κάνοντας γύρους μέσα στο ποτάμι ακριβώς απέναντι από τις ελληνικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή Μελισσοκομείο του Εβρου και καθημερινά καταγράφουν τις θέσεις των ελληνικών δυνάμεων στην απέναντι όχθη.

Δείτε το βίντεο:

Δεν είναι λίγες οι φορές που, όπως λένε Έλληνες συνοριοφύλακες, είναι αυτοί που δρουν ως διακινητές προωθώντας μετανάστες προς την ελληνική πλευρά. «Αυτοί είναι οργανωμένοι. Τους φέρνουν οι Τούρκοι κατά εκατοντάδες αλλά τα περάσματα έχουν κλείσει πλέον», λέει στο OPEN ο πρόεδρος της κοινότητας Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης.

Οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την τελευταία βδομάδα οι απόπειρες παράνομης εισόδου έχουν διπλασιαστεί. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μανή, ότι σε ένα 24ωρο οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν 400 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, όταν μέχρι πριν από ένα μήνα (για το ίδιο διάστημα) αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 200. «Γίνονται απόπειρες από 8 έως 15 άτομα να διασχίσουν τον ποταμό ή να διέλθουν από τα χερσαία σύνορα της χώρας», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αυξημένες ροές οφείλονται και στη λήξη του μπαϊραμιού, θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων. Κάτι που ανέμεναν οι ελληνικές δυνάμεις που παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.