ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νησί - «φάντασμα» η Σαντορίνη - Αποκαρδιωτικές εικόνες

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Νησί - «φάντασμα» η Σαντορίνη - Αποκαρδιωτικές εικόνες

Αγωνία στους επαγγελματίες του τουρισμού – Ελάχιστες κρατήσεις και τα σοκάκια έρημα από κόσμο σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά νησιά.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Εικόνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απόκοσμες καταγράφει το Newsbomb.gr στη μαγευτική Σαντορίνη.

Το ελληνικό νησί που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως είναι έρημο από κόσμο, μετά την επέλαση του κορονοϊού στον πλανήτη.

Tο εκτυφλωτικό, βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο ψάχνει τους ανθρώπους του. Στα άλλοτε πολύβουα πλακόστρωτα σοκάκια δεν κυκλοφορεί πλέον ούτε βαριεστημένος από τη ζέστη σκύλος, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν ακόμα κατεβασμένα ρολά.

«Είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Το νησί αυτή την περίοδο τα προηγούμενα χρόνια ζούσε 24 ώρες το 24ωρο. Φέτος, η κατάσταση είναι τραγική», σημειώνει κάτοικος της Σαντορίνης στο Newsbomb.gr.

Τι δήλωσε ο κ. Μενδρινός Χρήστος, Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου:

«Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε και να συνεχίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τέτοια περίοδο θα έπρεπε τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα να ήταν γεμάτα. Χωρίς τουρίστες όμως, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι η μικρή σεζόν φέτος θα είναι πιο ποιοτική και θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα “σπασμένα”, διαφορετικά μετά το καλοκαίρι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα», τονίζει ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα Φυρά.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Τι λέει φίλος του Μπανγκλαντεσιανού που «έκαψε» τη 35χρονη