ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Εμμονή με την Ιωάννα είχε η 35χρονη - Επαγγελματικό το χτύπημά της

Επίθεση με βιτριόλι: Εμμονή με την Ιωάννα είχε η 35χρονη - Επαγγελματικό το χτύπημά της

Επίθεση με βιτριόλι: Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία - Γυναίκα που είναι «ιδιαίτερα εμμονική» χαρακτηρίζεται η 35χρονη κατηγορούμενη από γραφολόγο.

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τονίζουν στο ΑΠΕ αστυνομικές πηγές.

«Ιδιαίτερα εμμονική»

Τη ζήλια και τις «εμμονές» της για την Ιωάννα φέρεται να αποτύπωνε σε σημειώματα η 35χρονη κατηγορούμενη. Όπως αποκαλύπτουν χειρόγραφα, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι της, από τις αρχές, «πηγή» του κακού ήταν το πάθος της για έναν άνδρα.

Στις προχειρογραμμένες σημειώσεις της η 35χρονη κατηγορούμενη, κρατούσε κάποιες σκόρπιες σκέψεις για εκείνον που είχε γίνει το απόλυτο αντικείμενο του πόθου της. Γύρω του περιστρέφονταν και οι γυναίκες, οι οποίες αποτελούσαν ενδεχόμενη απειλή.

«Από το γραπτό αυτό βλέπω μια ανάγκη να τραβάει γραμμές και να οριοθετεί τις παραγράφους, σε συνδυασμό με μουτζούρες που μου λέει ένα διάχυτο άγχος ενός πολύ δυνατού ανθρώπου που προσπαθεί με κάποιο τρόπο να οριοθετήσει την ενέργειά του, τη δύναμή του» δηλώνει η δικαστική γραφολόγος, Αλίκη Αραπαντώνη που μίλησε στο STAR.

«Μελαχρινή από δουλειά να προσέξω... Θα επικοινωνήσω μαζί του», γράφει η κατηγορούμενη σε μια προσπάθεια να προβλέψει την εξέλιξη της σχέση της με τον άνδρα που την ενδιέφερε.

«Από τη μια μεριά είναι το κεφαλαίο Μ που το πρώτο του σημείο είναι πιο ψηλό και τα μικρά μ που είναι τόσο πολύ ψηλά, υπερυψωμένα στη γλώσσα της γραφολογίας που σημαίνει ότι είναι ξεχωριστή ότι ξέρει ότι είναι μοναδική και αναντικατάστατη, και από την άλλη μεριά έχουμε μια γραφή, η οποία στη μορφή των γραμμάτων είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη, πάρα πολύ ανασφαλής, σε συνδυασμό όμως με ένα πολύ δυνατό πάτημα του γραφικού εργαλείου που μας την κάνει σε ότι αποφασίσει η προσκολληθεί, ιδιαίτερα εμμονική» δηλώνει η κ. Αραπαντώνη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όλα όσα είπε η δικαστική γραφολόγος, Αλίκη Αραπαντώνη:

Η αντίδραση της Ιωάννας στην προφυλάκιση της 35χρονης

Για πρώτη φορά μετά την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι η 34χρονη Ιωάννα «έσπασε» την σιωπή της και μέσω του δικηγόρου της ο οποίος μίλησε στον Alpha ανέφερε πως «περίμενα μία συγγνώμη».

Η 34χρονη ενημερώθηκε ότι η γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση οδηγήθηκε στη φυλακή. Το θύμα της ανατριχιαστικής επίθεσης σχολίασε τη στάση της κατηγορούμενης να επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής. «Περίμενα έστω μία συγγνώμη. Άλλη μία μικρή δικαίωση μέχρι την τελική. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Ιωάννα από το Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης κοπέλας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση και περιμένει την τελική δικαίωσή της.

Ξεσπά ο δικηγόρος της Ιωάννας

Στο μεταξύ ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στον δελτίο ειδήσεων του ANT1 όπου ανέφερε πως ήταν ατυχής η αναφορά από τον κ. Κεχαγιόγλου ότι η 35χρονη έχει τρεις μέρες να φάει.

«Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει. Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε ο κ. Λύτρας μιλώντας στον ANT1:

Είχε γίνει η σκιά της Ιωάννας

Η φερόμενη ως δράστις, παρακολουθούσε καθημερινά την Ιωάννα, τόσο με ειδικό application, όσο και με τη φυσική της παρουσία.

Η 35χρονη μέσω ενός ειδικού application παρακολουθούσε το στίγμα της 34χρονης και την κάθε της κίνηση, από τον Ιούνιο του 2019. Μάλιστα μέσω της εφαρμογής αυτής εντόπιζε το σπίτι στο Μοσχάτο και το γραφείο που εργαζόταν στην Καλλιθέα. Το τελευταίο στίγμα από το tracker.com στο κινητό της 35χρονης το εντοπίζουν στις 18 Μαΐου 2020. Επίσης, όταν τελείωνε από την συσκευή που της είχε βάλει της ερχόταν ειδοποίηση στο κινητό της ότι έχει αποφορτιστεί. Τότε πήγαινε η ίδια σύμφωνα με την ΕΡΤ και το έβγαζε από το αυτοκίνητο της Ιωάννας το φόρτιζε και το επανατοποθετούσε στο αυτοκίνητο της Ιωάννας και έτσι γνώριζε κάθε της κίνηση στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Οι φωτογραφίες στο κινητό της 35χρονης που την «καίνε»

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου στο κινητό της 35χρονης βρέθηκε φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 34χρονη Ιωάννα.

Μάλιστα, φέρει ημερομηνία από τον Ιούνιο του 2019.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες στη gallery:

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχει και φωτογραφία από την διαδικτυακή αναζήτηση για κατάστημα στο Περιστέρι που πουλάει περούκες.

Παράλληλα, στο κινητό της 35χρονης είναι εγκατεστημένη εφαρμογή δορυφορικού συστήματος εντοπισμού αυτοκινήτων. Με αυτήν πιθανότατα παρακολουθούσε τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται.

Το δικαίωμα της σιωπής τήρησε η 35χρονη – Κρίθηκε προφυλακιστέα

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση, με σύμφωνη γνώμη δικαστή και εισαγγελέα.

Η κατηγορούμενη δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή, διατηρώντας το δικαίωμα της σιωπής, όπως δήλωσε έξω από την πρώην σχολή Ευελπίδων, ο συνήγορός της κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάσταση στην οποία βρίσκεται τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Θα απολογηθεί εν ευθέτω χρόνο», είπε σε δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος συνέχισε λέγοντας πως: «Λάβαμε καινούρια στοιχεία που πρέπει να τα επεξεργαστούμε και να τα μελετήσουμε, ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει αναλυτικά στις ερωτήσεις. Όπως αναμενόταν, διετάχθη η προσωρινή της κράτηση».

Έξω από το δικαστήριο υπήρχε κόσμος συγκεντρωμένος και όταν η 35χρονη βγήκε από τον ανακριτή, υπήρξε μικροένταση με μια γυναίκα να της επιτίθεται λεκτικά.

«Έκλεισες δύο σπίτια, τους γονείς σου δεν τους σκέφτηκες», της φώναξε

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την επίθεση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακίστηκε η 35χρονη - «Τηρεί το δικαίωμα της σιωπής»