ΕΛΛΑΔΑ

Dr. «Θάνατος»: Το 2004 είχαν τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του ψευτογιατρού

Dr. «Θάνατος»: Το 2004 είχαν τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του ψευτογιατρού
pixabay

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τα στοιχεία που προκύπτουν γύρω από τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος συνελήφθη και βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο.

Ο 47χρονος απατεώνας, ο οποίος την τελευταία τριετία εμφανιζόταν ως ογκολόγος, παλαιότερα -σύμφωνα με το MEGA- εμφανιζόταν ως ειδήμων σε τηλεπικοινωνιακά θέματα, ασχολήθηκε με συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ κι είχε προχωρήσει σε τεράστια απάτη με υποτιθέμενη «επένδυση» δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών που τα ονόμαζε «τροποδιασκόρπιση», από την μετάδοση σημάτων στην τροπόσφαιρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός-«μαϊμού» εμφανιζόταν να είχε τάχα σπουδές κι επαγγελματική εμπειρία στις ΗΠΑ και στην Ελβετία όταν του ζητούντο τα πτυχία του ή σχετικά πιστοποιητικά επικαλείτο ότι είχαν …καεί κατά λάθος σε ατυχήματα στο σπίτι. Καθώς κι ότι τα ιδρύματα στα οποία είχε φοιτήσει είχαν κλείσει κι υπήρχε πρόβλημα στην εκδοση νέων «αποδεικτικών» στοιχείων.

Ωστόσο από την περαιτέρω έρευνα των Αρχών προκύπτει ότι ο 47χρονος την τελευταία 15 ετία μαζί και με άλλα άτομα προχωρούσαν σε πλήθος ευφάνταστων, απατηλών ενεργειών σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν παλαιότερα ότι είχε στενές επαφές με την κυβέρνηση Μπους, ότι είχε στενή φιλία με τον τότε Ελληνοαμερικανό αρχηγό της CIA Τζωρτζ Τένετ που υποτίθεται ότι τον είχε φιλοξενήσει στο Πήλιο αλλά και με την κυβέρνηση της Κίνας. Λέγοντας ότι το σύστημα επικοινωνιών που πωλούσαν ήταν «μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα» . Μάλιστα οργάνωναν παραπλανητικά ταξίδια των επιχειρηματιών στις ΗΠΑ όπου τους παρέδιδαν διάφορα αντικείμενα ως υποτίθεται δώρα του τότε Προέδρου Τζωρτζ Μπους. Ενδεικτικό της πρωτοφανούς σκηνοθεσίας ήταν όσα μνημονεύονται σε δικαστικό έγγραφο που συντάχθηκε από εξαπατημένους επιχειρηματίες.

Εντυπωσιακό είναι ακόμη ότι ο 47χρονος που συνελήφθη τώρα ως «ψευτογιατρός» συνιστούσε τότε σε έναν εκ των επιχειρηματιών να χωρίσει από την σύντροφό του γιατί υποτίθεται διέρρεε πληροφορίες στην ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2004 είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 47χρονου στην Βούλα. Από σχετικά πρόσφατες έρευνες φέρεται να προέκυψε ότι στην τοποθέτηση της βόμβας είχε προχωρήσει απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ που είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με «νονούς» της νύκτας αλλά κι ότι συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την μαζική απόδραση ποινικών κι αντιεξουσιαστών από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το σπίτι «φρούριο» του γιατρού-«μαϊμού» στο Κορωπί

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr, βρέθηκε στην έπαυλη του «Dr Θάνατος», η οποία μοιάζει με φρούριο. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα σπίτι-φάντασμα, καθώς έξω από το κουδούνι δεν γράφει τίποτα. Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα ιδιαιτέρως μεγάλο σπίτι, γύρω στα 300 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει μία μεγάλη πισίνα και γήπεδο τένις.

Ο 47χρονος γιατρός-μαϊμού, μετακόμισε στο εν λόγω σπίτι, πριν από 7 χρόνια, ενώ λίγο καιρό πριν έκανε και μία αρκετά μεγάλη ανακαίνιση στο σπίτι.

Ο «Dr Θάνατος», έχει δύο παιδιά 9 και 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κυκλοφορούσε και δήλωνε πιλότος, ενώ κάποιοι γείτονες μάλιστα αναφέρουν πως τον έχουν δει να φοράει και στολή πιλότου. Ο ίδιος παρουσιαζόταν με άλλο όνομα από το πραγματικό του, δεν είχε σχέσεις με γείτονες, ενώ πήγαινε στην εκκλησία αρκετά συχνά. Συγκεκριμένα, κάθε Κυριακή παρουσιαζόταν και στην εκκλησία ως τέως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Δείτε το σπίτι-«φρούριο» του γιατρού στη gallery:

Έτσι εξαπατούσε τα θύματά του

Τουλάχιστον από το 2016 ο 47χρονος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα απο βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν απο συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Αναλάμβανε το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή το γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.

Συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστόυ εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Σε άλλες περιπτώσεις εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και το μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό.

Το Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις.

Τα χρήματα τα εισέπρατε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Πώς αποκαλύφθηκε

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι' αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπέυθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. 'Αρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τς γνωριμίες του ο 47χρονος.

Ο Dr Θάνατος απαγόρευσε στον 14χρονο να φάει σουβλάκι λίγο πριν πεθάνει

Ο «μαϊμού» γιατρός του Κορωπίου κατηγορείται, εκτός των άλλων, και για τον θάνατο δύο ανήλικων καρκινοπαθών, 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου με την ίδια πάθηση.

Ο 47χρονος απατεώνας ως «γιατρός» έφτασε στο σημείο να στερήσει από το 14χρονο παιδί, που έχασε τη ζωή του αφού έπεσε θύμα της απάτης του, μία από τις τελευταίες επιθυμίες του: ένα σουβλάκι. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το 14χρονο αγόρι λίγες ημέρες πριν να φύγει από τη ζωή θέλησε να φάει ένα σουβλάκι και όταν οι γονείς του επικοινώνησαν με τον μαϊμού» γιατρό του Κορωπίου αυτός μελέτησε το «πρόγραμμα διατροφής» και απάντησε αρνητικά.

Για τον 47χρονο ψευτογιατρό μίλησε στο Open ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι: «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι "άχρηστη" και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση».

«Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν "δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν"» κατέληξε.

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, είχε εξαπατήσει μέχρι και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, κατάφερε να αποσπάσει από τον γνωστό επιχειρηματία το ποσό των 55 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο 47χρονος φέρεται πριν από αρκετά χρόνια να είχε πλησιάσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, προσπαθώντας να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA, καθώς και προηγμένα δορυφορικά συστήματα από τις ΗΠΑ. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Σε βάρος του ψευτογιατρού έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα.

«Ψάρευε» θύματα ακόμα και σε μοναστήρια

Ταυτόχρονα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανιζόταν ως πιστός χριστιανός και άνθρωπος της εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν.

Όταν συνελήφθη ο 47χρονος, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε βάρος του.

Εκείνο που εξέπληξε τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας, είναι ότι είχε πείσει γιατρούς πως είναι συνάδελφός τους και διέθεταν το ιατρείο τους για συνεξετάζουν ασθενείς. Κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος επρόκειτο.

Δύο γιατροί, ωστόσο, κατηγορούνται για συνέργεια στις απάτες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, γνώριζαν την πλαστοπροσωπία του 47χρονου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η σύζυγος του συλληφθέντος. Και οι τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από την Ασφάλεια Αττικής, πριν από περίπου 13 μήνες, μετά τον θάνατο των δύο ανήλικων καρκινοπαθών, καθώς οι συγγενείς τους θεώρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αναφορά και από κάποιον γιατρό, που υποπτεύθηκε ότι ο 47χρονος δεν ήταν ακριβώς όπως παρουσιαζόταν.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία, με όλα τα στοιχεία, εστάλη στον εισαγγελέα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο ο ψευτογιατρός συνελήφθη στο σπίτι του, στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ για το συμβάν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τη σύλληψη αδίστακτου απατεώνα, που προέβη σε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, εφιστά την προσοχή του κοινού.

Ο προέδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ζητήσει από την Εισαγγελία να ενημερωθεί για την επικίνδυνη δράση του αδίστακτου απατεώνα και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες του Συλλόγου διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους για να επικαιροποιήσουν και να διασφαλίσουν τις πιστοποιήσεις των μελών του και να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία.

«Θα πρέπει, ωστόσο, και ο πολίτης να αναζητά τη σχετική πιστοποίηση του ΙΣΑ στα ιατρεία που επισκέπτεται. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή του κάποια παρατυπία, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Επίσης, είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένος και να απορρίπτει κάθε θεραπευτική μέθοδο που πουλάει φρούδες ελπίδες και υπόσχεται λύσεις που βρίσκονται έξω από τα όρια της επιστήμης», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρίκη από την ομολογία της 33χρονης - Σοκάρουν οι περιγραφές

Ρoή Ειδήσεων