ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε πλήρη απομόνωση ο Εχίνος - Τι έφερε το νέο lockdown

Κορονοϊός: Σε πλήρη απομόνωση ο Εχίνος - Τι έφερε το νέο lockdown

Σε αυστηρή καραντίνα βρίσκεται από την Πέμπτη η κοινότητα Εχίνου, στην Ξάνθη, μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη.

Από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 18 του μηνός βρέθηκαν θετικοί στον ιό 91 άνθρωποι στον Εχίνο, ενώ σε τέσσερις μόλις ημέρες καταγράφηκαν έξι θάνατοι στην περιοχή. Έπειτα από ανάλυση των επιδημιολογικών φορτίων αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε να επιβάλει αυστηρή καραντίνα στην κοινότητα του Εχίνου και να θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό τους κατοίκους για την αποφυγή της διασπορά της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια μέτρα είχαν ληφθεί στην περιοχή την 25η Μαρτίου. Η έξαρση τότε του κορονοϊού είχε συσχετιστεί με την επιστροφή στα μειονοτικά χωριά της Ξάνθης περίπου 500 εργατών, οι οποίοι ασχολούνταν σε ναυπηγεία και μεγάλα εργοτάξια σε Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Ολλανδία.

Το νέο δεύτερο κύμα κορονοϊού στην περιοχή συσχετίστηκε, κυρίως, με φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν με αφορμή θρησκευτικές γιορτές. Ταυτόχρονα όμως παράγοντες της τοπικής και περιφερειακής κοινότητας, σύμφωνα με την «Καθημερινή«, ανέφεραν ότι υπήρξε και νέος γύρος αφίξεων από το εξωτερικό μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες.

Άνοδος κρουσμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, από τις 4 Μαΐου που άρθηκε το lockdown έως και τις 31 Μαΐου δηλώθηκαν στην Ελλάδα 299 κρούσματα. Από την 1η Ιουνίου έως και χθες έχουν δηλωθεί συνολικά 313 θετικά στον Covid -19 περιστατικά, δηλαδή περισσότερα σε σχέση με τον Μάιο και ακόμη ο μήνας είναι σχεδόν στα μισά.

Διαβάστε επίσης:

Αρπαγή Μαρκέλλας: Αρρωστημένη γυναίκα ή κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης;