ΕΛΛΑΔΑ

Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Ελλάδα

Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Ελλάδα
INTIME NEWS

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου, όπως έγινε ορατή στον ουρανό της Ελλάδας.

Η έκλειψη αυτού του είδους συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι πολύ μακριά από τη Γη για να καλύψει τελείως τον δίσκο του Ήλιου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φωτεινός δακτύλιος γύρω από το σκοτεινιασμένο φεγγάρι.

Το «μονοπάτι» της ολικής έκλειψης άρχισε στην κεντρική Αφρική και θα ταξιδέψει μέσω της Σαουδικής Αραβίας προς την Ινδία και τη νότια Κίνα, προτού τελειώσει κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι γειτονικές περιοχές σε αυτήν τη στενή ζώνη -μεταξύ των οποίων και η χώρα μας- θα δουν εν μέρει το φαινόμενο. Σημειώνεται, ότι σήμερα, 21 Ιουνίου, θα υπάρχει Νέα Σελήνη και το φεγγάρι δεν θα είναι ορατό στον νυχτερινό ουρανό.

Δείτε καταπληκτικές εικόνες στη gallery που ακολουθεί:

Στην Ελλάδα, όπου η έκλειψη ξεκίνησε λίγο πριν τις 8:00, η κάλυψη του ηλιακού δίσκου ήταν μεγαλύτερη στα νότια και στα ανατολικά της χώρας (περίπου 30% στη Ρόδο) και μικρότερη στα βόρεια και στα δυτικά (13% στην Κέρκυρα). Στην Αθήνα, σύμφωνα με το AstroVox, η κάλυψη έφτασε περίπου το 11% επί της φαινόμενης ηλιακής επιφάνειας.

Στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου το φαινόμενο διήρκεσε μία ώρα και 23 λεπτά, η έναρξη της μερικής έκλειψης άρχισε στις 7:48, έφτασε στο μέγιστο στις 8:28 και ολοκληρώθηκε στις 9:11.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός διάσημος τραγουδιστής - Τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου