ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πεπόνης: Γιατί δεν κάλεσα για κατάθεση τον Α. Γεωργίου

Γ. Πεπόνης: Γιατί δεν κάλεσα για κατάθεση τον Α. Γεωργίου

«Απολογητικό» έγγραφο προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε απέστειλε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, εξηγώντας γιατί ενώ είχε καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, εντούτοις, ουδέποτε έλαβε απ' αυτόν ανωμοτί κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης, ο οποίος έχει ζητήσει να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, υποστηρίζει στο έγγραφό του ότι δεν κάλεσε τελικά τον κ. Γεωργίου καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε έμμεσα αξιολόγηση για τους πιθανά εμπλεκόμενους υπουργούς.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, υποστηρίζει στο έγγραφό του ότι έπρεπε να περιμένει πρώτα την απόφαση της Βουλής καθώς αυτή έχει τη δυνατότητα να παραπέμψει σε δίκη όχι μόνον τα πιθανώς εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και τους συμμετόχους. Σε άλλο σημείο του εγγράφου, ο κ. Πεπόνης αναφέρει ότι δεν κάλεσε τον κ. Γεωργίου για τον πρόσθετο λόγο ότι μια τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε αξιολόγηση του υλικού της έρευνας, κάτι το οποίο απαγορεύει ρητά ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του επόπτη του, αντιεισαγγελέα του ΑΠ Νίκου Παντελή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα πρέπει να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.