ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι παραλίες που μπορείς να κολυμπήσεις από Κόρινθο έως Πάτρα

Αυτές είναι οι παραλίες που μπορείς να κολυμπήσεις  από Κόρινθο έως Πάτρα

Η λίστα με τις παραλίες από την Κόρινθο έως την Πάτρα που ελέγχθηκαν - Σε ποιες μπορείτε να κάνετε μπάνιο, σε ποιες όχι σύμφωνα με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τον Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες της Κορίνθου και της Αχαΐας.

Δείτε στην gallery της παραλίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΑΚΟΕ:

Πώς γίνονται οι δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα – με παλαιότερη ενημέρωση – από το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ’ αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

  • Κολοβακτηρίδια
    • Εντερόκοκκοι
    • Ε-Coli
    • Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρατερός Κατσούλης: Τι αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας του (vid)