ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Σύνταγμα: Η επόμενη μέρα στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια Σύνταγμα: Η επόμενη μέρα στο κέντρο της Αθήνας
INTIME NEWS

Σπασμένα μάρμαρα, συνθήματα σε κάθε ελεύθερη επιφάνεια και καταστροφές. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την εικόνα του κέντρου της Αθήνας μετά τις συγκεντρώσεις και την πορεία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη (10/07) πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, η ψηφοφορία του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του INTIME NEWS, άγνωστοι βανδάλισαν τις ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν για τον Μεγάλο Περίπατο στην Πανεπιστημίου γράφοντας συνθήματα.

Ζημιές επίσης προκλήθηκαν και στα κεντρικά ξενοδοχεία που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, καθώς στις προσόψεις και στους τοίχους τους έχουν γραφτεί συνθήματα ενώ έχουν αφαιρεθεί ακόμα και κομμάτια μάρμαρο από τα σκαλιά τους.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Προσαγωγές, τραυματισμοί και καταστροφές σε ζαρντινιέρες

Εικόνες χάους επικράτησαν στο κέντρο της Αθήνας νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (9/7) καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 9 συλλήψεις και 15 προσαγωγές.

Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν όταν άγνωστοι πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν αποπνικτική με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να διαλυθούν στην προσπάθεια τους να προφυλαχθούν.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν με την ένταση που επικράτησε:

Σημειώνεται ότι οι άγνωστοι που προκάλεσαν τα επεισόδια, πραγματοποίησαν και βανδαλισμούς για μία ακόμη φορά στις ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας ενώ ξερίζωσαν και φυτά.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες στην στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Σοφία: Σήμερα κρίνεται το μέλλον της - «Χαστούκι» στον Ερντογάν από την Unesco