ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Σύνταγμα: Αναζητείται αστυνομικός που κατηγορείται πως εμπόδισε σύλληψη «κουκουλοφόρου»

Επεισόδια Σύνταγμα: Αναζητείται αστυνομικός που κατηγορείται πως εμπόδισε σύλληψη «κουκουλοφόρου»

Ειδικότερα, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την καταγγελία των Ειδικών Φρουρών αλλά και μηνυτήρια αναφορά αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας εμπόδισε συνάδελφό του να συλλάβει κουκουλοφόρο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά λόγω της παρέμβασης, δεν συνελήφθη.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αστυνομικό ο οποίος είχε συνδικαλιστεί σε παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια:

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ καταγγέλλουν την ύπαρξη και δεύτερου αστυνομικού που ήταν μαζί με τον πρώτο -επίσης εκτός υπηρεσίας- ο οποίος έβγαλε την υπηρεσιακή του ταυτότητα και την έδειχνε στους αστυνομικούς ζητώντας τους να αφήσουν ελεύθερο τον κουκουλοφόρο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Οργανωμένο σχέδιο για τραυματισμό αστυνομικών «βλέπουν» οι Αρχές

Ένα οργανωμένο σχέδιο να τραυματίσουν σοβαρά αστυνομικούς «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τα χθεσινά επεισόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων, οι κουκουλοφόροι τούς έριχναν τις μολότοφ στο κεφάλι και απόδειξη αποτελεί και το κράνος ενός εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν με την ένταση που επικράτησε:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από τη μολότοφ στο κεφάλι έχει εγκαύματα στο πρόσωπό του ενώ έχουν σπάσει και τα μπροστινά του δόντια.

Στις καταθέσεις τους, οι έξι τραυματίες αστυνομικοί περιγράφουν τη μανία των επιθέσεων, ενώ εντύπωση προκαλούν οι δεκάδες έτοιμες για χρήση μολότοφ που εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Όλες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα DNA και αποτυπωμάτων, ενώ ψάχνουν καρέ - καρέ σε βίντεο να απομονώσουν και να ταυτοποιήσουν άτομα που πήραν μέρος στα επεισόδια.

Την ίδια ώρα αποκαλυπτικό είναι και το βίντεο όπου δείχνει τους κουκουλοφόρους να είναι συγκεντρωμένοι στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου και να προετοιμάζονται για τις επιθέσεις- ενώ έχουν όλοι κρυμμένα τα πρόσωπά τους- και να σπάνε τα μάρμαρα για να τα μετατρέψουν σε πολεμοφόδια.

Σημειώνεται ότι οι άγνωστοι που προκάλεσαν τα επεισόδια, πραγματοποίησαν και βανδαλισμούς για μία ακόμη φορά στις ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας ενώ ξερίζωσαν και φυτά.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες στην στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τόλης Βοσκόπουλος: Αγνώριστος ο τραγουδιστής - Η συγκινητική φωτογραφία