ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα πανηγύρια τρομάζουν τους ειδικούς - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης

Κορονοϊός: Τα πανηγύρια τρομάζουν τους ειδικούς - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης
INTIME

Κατάργησαν την πίστα και έβαλαν τα τραπέζια σε απόσταση ασφαλείας - Τι γίνεται όμως όταν το γλέντι... ανάβει; 

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πανηγυριών σε όλη την χώρα, μετά μάλιστα και από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τοπικά γλέντια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρτι που στήθηκε το Σάββατο βράδυ στην Ανθούσα Αττικής.

Όπως κατέγραψε ο φακός του OPEN TV, τα μέτρα για τον κορονοϊό πήγαν... περίπατο με μικρούς και μεγάλους να σηκώνονται και να χορεύουν αδιάκοπα. Όπως φαίνεται και από τις σχετικές εικόνες, οι τραγουδιστές φαίνονται να βρίσκονται πάνω στη πίστα, ενώ ο κόσμος έχει στήσει χορό γύρω από τα τραπέζια.

Παρόμοια είναι η εικόνα και σε πανηγύρι στο Άλσος Στράτου στο Γουδί, με τους παρευρισκόμενους να αδυνατούν να τηρήσουν τις αποστάσεις παρά τις εκκλήσεις των διοργανωτών.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες από συνωστισμό σε πανηγύρι με την Γωγώ Τσαμπά, σε άλλο πανηγύρι, οι διοργανωτές προσπάθησαν να εφαρμόσουν νέα μέτρα. Κατάργησαν την πίστα για να μην ανεβαίνει ο κόσμος, ενώ παράλληλα έβαλαν τα τραπέζια σε απόσταση ασφαλείας. Και εκεί όταν το γλέντι άναψε τα μέτρα όπως φαίνεται στην κάμερα του OPEN TV, πήγαν.. περίπατο.

Ο συνωστισμός στα γλέντια προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς εντείνεται ο φόβος για διασπορά του κορονοϊού. Στα σενάρια που εξετάζονται βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Ο Νίκος Παπαθανάσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα κι απαγόρευσης των πανηγυριών αν δεν... αραιώσει ο κόσμος και δεν επανέλθει η ατομική ευθύνη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα, που θα ανακοινωθούν Δευτέρα ή Τρίτη και θα αφορούν μεταξύ άλλων και στα πανηγύρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ OPEN TV: