ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι 10 ελληνικές λέξεις που (σχεδόν) ΟΛΟΙ γράφουν λάθος!

Αυτές είναι οι 10 ελληνικές λέξεις που (σχεδόν) ΟΛΟΙ γράφουν λάθος!

Είστε σίγουροι ότι γράφετε σωστά τις συγκεκριμένες 10 λέξεις;

Για τους περισσότερους από εμάς το σχολείο, τα θρανία και τα διαγωνίσματα αποτελούν μακρινό παρελθόν.

Μπορεί τα μαθήματα που κάναμε τον καιρό του δημοτικού να αποτέλεσαν την βάση για τις μετέπειτα σπουδές μας αλλά η ορθογραφία συνεχίζει να μας απασχολεί όσα χρόνια και αν περάσουν.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από όλε αυτές τις λέξεις που ναι μεν τις ξέρουμε και τις γράφουμε, ωστόσο υπάρχει πάντα ένας σπόρος αμφιβολίας για το αν τις γράφουμε σωστά.

Δείτε ποιες είναι οι λέξεις στην gallery:

Να σημειώσουμε ότι με τον όρο ορθογραφία ονομάζουμε το σύνολο των κανόνων που αφορούν τη γραπτή απεικόνιση των λέξεων μιας γλώσσας. Με αυτήν την έννοια στην ορθογραφία συμπεριλαμβάνονται οι κανόνες συλλαβισμού και η χρήση των σημείων στίξης. Στη φθογγογραφική γραφή, η ορθογραφία είναι συνήθως φωνητική, μορφολογική ή ιστορική.

Η ορθογραφία, αν και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση αποτελεί σύμβαση και όχι εγγενές χαρακτηριστικό της γλώσσας. Μεγάλη επίδραση στην παγίωση των κανόνων της ορθογραφίας σε πολλές γλώσσες είχε η ανακάλυψη της τυπογραφίας.

Η ορθογραφία παραδοσιακά καθυστερεί σε σχέση με τη ζωντανή γλώσσα. Σε μια ζωντανή γλώσσα, αργά αλλά αδιάκοπα διαφοροποιείται η προφορά. Παράλληλα η γλώσσα μπορεί να περιέχει συνέχεια μεταβαλλόμενες διαλέκτους χωρίς επίσημους κανόνες ορθογραφίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: «Ανέβασε» αυτή τη φωτογραφία της κόρης της και «γκρέμισε» το Instagram (pics)