ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά - Μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές: Διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά στις Κεχριές - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Άγιος Ιωάννης και Αλαμάνο - Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Σταμάτησαν τα εναέρια μέσα

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφέρει ακόμη, ότι αφίχθησαν από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περισσότεροι από 2.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Σε δηλώσεις του στο korinthostv, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως θα δοθεί ολονύχτια μάχη με τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Δείτε στη gallery εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στις Κεχριές:

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κάηκαν και δύο σπίτια.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Οι κάτοικοι των οικισμών βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται και είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη για την εξέλιξη της φωτιάς, καθώς όταν πέσει ο ήλιος θα πάψουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Νωρίτερα, εξαιτίας της πυρκαγιάς είχε κλείσει ο δρόμος προς την Επίδαυρο.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά:

Στο σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρέθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

Αρχικά έσπευσαν αρχικά 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές δασοπυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινος συναγερμός» ΤΩΡΑ: Οι Τούρκοι έχουν «απλωθεί» στο Αιγαίο - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό