ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Κεχριές: Καρέ-καρέ η μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στις Κεχριές: Καρέ-καρέ η μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά ΤΩΡΑ: Για δεύτερο εικοσιτετράωρο συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας, με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Οι αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται από χθες στις Κεχριές Κορινθίας συνεχίζονται το μεσημέρι της Πέμπτης (23/07).

Καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι και πάλι ισχυροί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο της μεγάλης φωτιάς και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τη μάχη των πυροσβεστών.

Δείτε εικόνες στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις φλόγες στο Γαλατάκι και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η φωτιά πλησιάζει προς το χωριό Αθίκια Κορινθίας, για το οποίο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι Αρχές προχώρησαν και πάλι στην εκκένωση του χωριού Αλαμάνο.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη η εικόνα είναι καλύτερη.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», τόνισε.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Εν τω μεταξύ, ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει τον ουρανό μέχρι και στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε επιφυλακή για τις τουρκικές προκλήσεις: Οι Ένοπλες Δυνάμεις επί ποδός για το Oruc Reis