ΕΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία: Συγκλονίζει ο πατέρας του 10 μηνών βρέφους που το τσίμπησε αράχνη

Αμφιλοχία: Συγκλονίζει ο πατέρας του 10 μηνών βρέφους που το τσίμπησε αράχνη

H ετοιμότητα των γιατρών έσωσε τη ζωή ενός βρέφους 10 μηνών, το οποίο τσίμπησε δηλητηριώδες είδος αράχνης στην Αμφιλοχία.

Οι θεράποντες γιατροί χορήγησαν άμεσα αντιαραχνικό ορό ενώ στήθηκε γέφυρα σωτηρίας μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει εγκαίρως το φάρμακο στο νοσοκομείο του Ρίου.

Την περιπέτεια που έζησε με το 10 μηνών βρέφος του εξιστόρησε στην ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού που δέχτηκε τσίμπημα αράχνης στην Αμφιλοχία.

«Έπρεπε να μπει στην εντατική γιατί είχαν αρχίσει τα συμπτώματα από το τσίμπημα της αράχνης να είναι εμφανή», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του βρέφους.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο βίντεο:

Το βρέφος μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο της Πάτρας τα ξημερώματα της Πέμπτης από περιοχή της Αμφιλοχίας και, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δόθηκε αγώνας για να σωθεί η ζωή του.

Η «μαύρη χήρα» δηλητηριώδης αράχνη, λόγω της νευροτοξίνης που παράγει με το τσίμπημά της προκάλεσε επιπλοκές στην καρδιά, στο έντερο και στο νευρικό σύστημα της μικρής.

Από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η άμεση χορήγηση αντιαραχνικού ορού. Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει έγκαιρα το συγκεκριμένο φάρμακο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης «…η χορήγηση του φαρμάκου ήταν μονόδρομος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά…»

Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του βρέφους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό τρέμουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο