ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στο Καστελόριζο: Τους Τούρκους δεν τους φοβόμαστε, λένε οι κάτοικοι

Το Newsbomb.gr στο Καστελόριζο: Τους Τούρκους δεν τους φοβόμαστε, λένε οι κάτοικοι

Το Καστελόριζο έχει φανατικούς φίλους, επισκέπτες που έρχονται σταθερά κάθε χρόνο αλλά φέτος, οι δύο βασικές κατηγορίες τουριστών που επισκέπτονται το νησί, οι ομογενείς από την Αυστραλία και οι επισκέπτες από την Τουρκία, δεν θα μπορέσουν να έρθουν λόγω κορονοϊού γεγονός που έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη νησί.

Αποστολή Newsbomb.gr Κώστας Πλιάκος

Επιπλέον η τουρκική προκλητικότητα που έφερε το Καστελόριζο με αρνητικό τρόπο ξανά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας επιτείνει το πρόβλημα δημιουργώντας, εσφαλμένα όμως μια αρνητική εικόνα. Αυτό που λένε επανειλημμένα οι κάτοικοι στο νησί είναι ότι εσφαλμένα προβλήθηκε μια εικόνα έντασης στην περιοχή κάτι το οποίο τρόμαξε τον κόσμο. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, και απόλυτα ήρεμη.

Το κλείσιμο της σύνδεσης του Καστελόριζου με την Τουρκία λόγω κορονοϊού είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους. Κι όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα με τις αερομαχίες πάνω από το νησί, οι κάτοικοι τα αντιμετωπίζουν σαν κάτι συνηθισμένο.

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για τους κατοίκους του νησιού γι' αυτό και οι περισσότεροι ζητούν από την κυβέρνηση από τώρα να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ενίσχυσης των μόνιμων κατοίκων.

Όσον αφορά τον τουρισμό που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος των Καστελοριζιών, αφού πέρασαν λίγες μέρες από τος συμβάν με τις αερομαχίες, έχουν αρχίσει και πάλι τα τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις. Ο Αύγουστος κατά γενική εκτίμηση θα φέρει κόσμο στο νησί και οι κάτοικοί του καλούν τους Έλληνες να το επισκεφτούν και να το γνωρίσουν.

Δείτε στο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr τι λένε οι κάτοικοι, στην κάμερα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν φύγετε για διακοπές