ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS στο 13033

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Τι είπε για το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS στο 13033
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε για το ενδεχόμενο επιστροφής των SMS και του γενικού lockdown

«Υπάρχουν πολλά μέτρα στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, αλλά τα εξετάζουμε όλα βήμα-βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το ζήτημα είναι αυτή τη στιγμή να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Θα πάρουμε μέτρα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εισηγήσεις των επιστημόνων», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάγκη ενός γενικού lockdown», απάντησε, από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Το τελευταίο 24ωρο, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε συνολικά 121 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

- Πέντε (5) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- Επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- Είκοσι έξι (26) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- Σαράντα επτά (47) κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,

- Οκτώ (8) κρούσματα στη Χαλκιδική, πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση,

- Οκτώ (8) κρούσματα στη Λάρισα,

- Επτά (7) κρούσματα στην Κέρκυρα,

- Δύο (2) κρούσματα στην Ημαθία,

- Ένα (1) κρούσμα στην Καβάλα,

- Δύο (2) κρούσματα στις Σέρρες,

- Ένα (1) κρούσμα στην Αρκαδία,

- Ένα (1) κρούσμα στην Αχαΐα,

- Ένα (1) κρούσμα στη Δράμα,

- Ένα (1) κρούσμα στον Έβρο,

- Ένα (1) κρούσμα στην Εύβοια,

- Ένα (1) κρούσμα στην Κοζάνη,

- Ένα (1) κρούσμα στην Πέλλα,

- Ένα (1) κρούσμα στη Χίο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα, Τρίτη (04/08), o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 1.325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Την ίδια στιγμή, 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.