ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Πόρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Κορονοϊός - Πόρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής (7/08) στα κινητά τους επείγουσα ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού στον Πόρο.

Το μήνυμα εστάλη στις 6 περίπου το απόγευμα.

Δείτε το μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

«Επείγουσα ειδοποίηση

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 07-08-2020 18:00.

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στον Πόρο. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.

Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας».

Υγειονομική «βόμβα» ο Πόρος - Πληροφορίες για 30 κρούσματα

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται ο Πόρος, ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος καταγγέλλει πως οι αστυνομικές Αρχές δεν προέβαιναν σε ελέγχους.

Ανησυχία επικρατεί στον Πόρο λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, που οδήγησαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί ανέρχονται σε 30. Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

Οι καταγγελίες

«Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης τονίζοντας πως όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση τότε οι έλεγχοι που έγιναν αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορονοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων. Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε “σφραγίσει” και κατάστημα.

Περιοριστικά μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Σε αυτήν συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στο νησί και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).
  • Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται το πρωί της Παρασκευής κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του. Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές Ερντογάν για την ΑΟΖ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου - Ξεκινάμε γεωτρήσεις