ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ο χείμαρρος «άρπαξε» μέσα από τα χέρια του πατέρα το 8 μηνών βρέφος

Εύβοια: Ο χείμαρρος «άρπαξε» μέσα από τα χέρια του πατέρα το 8 μηνών βρέφος
Λευτέρης Παρτσάλης

Ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής (9/8), ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ένα βρέφος μόλις 8 μηνών που βρήκε τραγικό θάνατο σε ημιυπόγειο όπου βρισκόταν με τους γονείς του.

Οι περιγραφές συγγενή της οικογένειας του βρέφους συγκλονίζουν. Ο χείμαρρος, όπως αναφέρει, έσπασε το τζάμι του σπιτιού και μπήκε στο δωμάτιο, η οικογένεια στην προσπάθεια της να γλιτώσει, έτρεξε έξω από το σπίτι. Η ορμή του νερού ήταν τόσο μεγάλη που μόλις άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού για να βγουν έξω, τους έσπρωξε ο χείμαρρος και το παιδί γλίστρησε από τα χέρια του πατέρα.

«Τους έπιασε στον ύπνο ο χείμαρρος. Κοιμόντουσαν οι άνθρωποι όταν ο χείμαρρος έσπασε το τζάμι από τη δύναμη του νερού και μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Σηκώθηκε έντρομος ο πατέρας και βούτηξε το μωρό στην αγκαλιά και έτρεξε μαζί με τη γυναίκα του να βγουν από το σπίτι. Μόλις άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού για να βγουν έξω, τους έσπρωξε ο χείμαρρος και του γλίστρησε το μωρό από τα χέρια. Φώναζε η μητέρα για το παιδί της, δεν είχαν ρεύμα, δεν έβλεπαν τίποτα, ήταν πίσσα σκοτάδι και τους παρέσυρε όλους το νερό» αναφέρει.

«Όπως μας είπαν οι δικοί του, άνοιξε ο πατέρας την πόρτα να φύγουνε και το πήρε το νερό και το χάσανε» προσθέτει κάτοικος της περιοχής.

«Αυτό το πράγμα τριάντα χρόνια που ζω δεν το έχω ξαναζήσει. Και μόνο που έβλεπα κόσμο να φωνάζει και να τους παρασύρει το νερό και τα αμάξια μπροστά μου να τα διαπερνάει κι εμείς να βγαίνουμε με σκοινιά από το μαγαζί τελείωσε. Είναι η απόλυτη καταστροφή. Ήταν πάνω στα δέντρα και παρακαλάγανε για βοήθεια και δε τους άκουγε κανείς.» προσθέτει άλλος κάτοικος.

Ανείπωτη η τραγωδία στα Πολιτικά

Τον θάνατο του βρέφους είχε επιβεβαιώσει μιλώντας στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Νωρίτερα, δύο ηλικιωμένοι είχαν ανασυρθεί νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους, που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Για πέμπτο νεκρό έκανε λόγο, από το δημαρχείο Βασιλικών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Το Newsbomb.gr στην Εύβοια

Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες «πνίγηκαν» στη λάσπη, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δεκάδες κινδύνεψαν.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν πραγματική «μάχη» από τα ξημερώματα της Κυριακής για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια.

Πυροσβέστες ανέβηκαν με σκάλες σε ταράτσες κτηρίων για να βοηθήσουν πολίτες ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και απεγκλωβισμοί από αέρος, καθώς η πρόσβαση από εδάφους ήταν αδύνατη.

Το Newsbomb.gr με τον Λευτέρη Παρτσάλη, βρέθηκε στην «καρδιά» της φονικής κακοκαιρίας και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν, το βράδυ του Σαββάτου (08/08) στην Εύβοια.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

«Απόλυτη καταστροφή»

«Το βράδυ δουλεύαμε, το μαγαζί μας γεμάτο και κλείσαμε γύρω στη 1:30πμ της Κυριακής» είπε στο Newsbomb.gr ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Μπούρτζι.

«Αυτό είναι ό,τι απέμεινε από το κατάστημά μου… Το νερό έχει περάσει μέχρι μέσα, είναι μέσα στη λάσπη… Ψυγεία κάτω, ολική καταστροφή. Τι να κάνουμε; Ήμασταν που ήμασταν με τον κορονοϊό στην εστίαση, τώρα είμαστε τελειωμένοι».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε βίντεο από την διάσωση κατοίκων της περιοχής:

Βίντεο από την περιοχή «Μπούρτζι»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αριθμός σοκ: 203 νέα κρούσματα στην Ελλάδα