ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θετικό στον ιό βρέφος μόλις 27 ημερών στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Θετικό στον ιό βρέφος μόλις 27 ημερών στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Βρέφος μόλις 27 ημερών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση -  Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα.

Ένα βρέφος μόλις 27 ημερών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το μωρό νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, αναφέρει η ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, σε καραντίνα στο σπίτι του είναι το βρέφος τρεισήμισι μηνών από την Έδεσσα, που βρέθηκε θετικό σε κορονοϊό. Σε τεστ έχουν υποβληθεί και οι δύο γονείς του, και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα.

Επίσης 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, μεταξύ των οποίων και η 17χρονη που βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Από χθες άλλοι 217 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί, από τους οποίους 18 εισαγόμενα, 73 στην Αττική, 37 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε διασπορά σε αρκετούς νομούς της χώρας, με την Κρήτη να μετρά και αυτή 26 κρούσματα.

Ανησυχία στην Ελλάδα για «κοκτέιλ» Covid-19 και γρίπης

Ανησυχία για το «κοκτέιλ» κορονοϊού και του επερχόμενου ιού της γρίπης το χειμώνα εκφράζουν οι επιστήμονες.

Όπως αναφέρει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος «ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους… Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιού της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού (…) Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα, και θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις».

«Τα μέτρα μπορούν ακόμα να αποδώσουν. Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση» τόνισε ο κ. Αποστολακόπουλος.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες δεν ανησυχώ ακόμα εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα».

«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα; Άλλοι ήπια άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και είναι εδώ για να μείνει θα μείνει αρκετά χρόνια». «Ο ιός θα προσαρμοστεί θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο» διευκρίνισε πάντως ο κ. Αποστολακόπουλος. «Το πρόβλημα είναι τώρα που δεν έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τον ιό» είπε.

Στους 230 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 74χρονη στο «Παπανικολάου»

Η 74χρονη, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε διασωληνωθεί αλλά παρά τον αγώνα των ιατρών άφησε την τελευταία της πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έτσι, ο δραματικός απολογισμός από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 230.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.075 (ημερήσια μεταβολή +3.2%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – «Ντροπή του στόλου» το Kemal Reis