ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μύκονος: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα και πήγε σε πάρτι

Κορονοϊός - Μύκονος: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι που «έσπασε» την καραντίνα και πήγε σε πάρτι
AP PHOTOS

Ζευγάρι αλλοδαπών από την Ισπανία που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και ήταν σε καραντίνα, συνελήφθη σε πάρτι στη Μύκονο και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Το ζευγάρι συνελήφθη την Τετάρτη, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στη Μύκονο. Οι αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση σε βίλα στη Φτελιά, όπου γινόταν το πάρτι και στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες και εκεί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς για κατοχή ναρκωτικών.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονταν σε ξενοδοχείο αναφοράς, καθώς είναι θετικοί στον covid-19, αλλά έσπασαν την καραντίνα και πήγαν στο πάρτι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που παραβιάζουν κάθε μέτρο και νομιμότητα.

Οι Ισπανοί κατηγορούνται για διασπορά κορoνοϊού και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αναμένεται να μεταφερθουν στη Σύρο για να περάσουν από εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο στη Μύκονο:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, που επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
    Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γέμισε όλη η Ελλάδα - Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα 157 από τα 269 κρούσματα