ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μεταμόρφωση: Υδροφόρες της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους από τα υπολείμματα της φωτιάς

Φωτιά Μεταμόρφωση: Υδροφόρες της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους από τα υπολείμματα της φωτιάς

Φωτιά Μεταμόρφωση: Υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα, ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες τον σχολαστικό καθαρισμό των δρόμων περιμετρικά του εργοστασίου ανακύκλωσης πλαστικών, που κάηκε, αλλά και όλης της περιοχής, από τα υπολείμματα της φωτιάς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα συνεργεία της Περιφέρειας θα βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουν το έργο του Δήμου, με στόχο να καθαριστεί η περιοχή, το ταχύτερο δυνατό.

«Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης με τα ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας, μέχρι να καθαριστεί πλήρως η περιοχή, να είναι απολύτως ασφαλής για τους κατοίκους και να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα» αναφέρει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή» τονίζει και σημειώνει ότι παράλληλα με τον καθαρισμό της περιοχής έχει ξεκινήσει, με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων η διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. «Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Προειδοποίση για τα πολλά κρούσματα: Να μην δούμε εικόνες Ιταλίας

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr