ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα Σχολείων - Θεοδωρικάκος: Υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες οι μάσκες που θα διανεμηθούν

Άνοιγμα Σχολείων - Θεοδωρικάκος: Υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες οι μάσκες που θα διανεμηθούν
INTIME NEWS

Άνοιγμα Σχολείων: Υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες θα είναι οι μάσκες που θα διανεμηθούν δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε τη Δευτέρα την απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Οι μάσκες είναι απαραίτητο πλέον στοιχείο και χαρακτηριστικό της ζωής μας για αρκετούς μήνες μπροστά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να έχουμε μια ουσιαστική σχέση με αυτό το αντικείμενο, είναι το μοναδικό που μπορεί να μας προστατέψει όλους, αυτό και η τήρηση των μέτρων».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε επίσης ότι: «για πρώτη φορά με διαδικασία μόλις τριών ημερών , προσλαμβάνονται άμεσα 9474 καθαριστές και καθαρίστριες σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Για πρώτη φορά 5 χιλιάδες από αυτούς είναι πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ορισμένου χρόνου από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου που θα λήξει η σχολική χρονιά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις – το λέω αυτό γιατί το καθεστώς που υπήρχε μέχρι τώρα ήταν μεσαιωνικό».

Ο υπουργός τόνισε ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι στις θέσεις τους στα σχολεία την πρώτη Σεπτεμβρίου- «είναι ευθύνη των δήμων να το διασφαλίσουν αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει έτσι» υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες φήμες ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα - Τι συμβαίνει με την υγεία του;