ΕΛΛΑΔΑ

Στον Πειραιά το Blue Horizon - Πέθανε ο 30χρονος μηχανικός από την έκρηξη στο πλοίο

Στον Πειραιά το Blue Horizon - Πέθανε ο 30χρονος μηχανικός από την έκρηξη στο πλοίο
INTIME NEWS

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το πλοίο Blue Horizon, στο οποίο το πρωί της Δευτέρας (24/08) σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 30χρονος ναυτεργάτης.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, στο Newsbomb.gr

Ο Νίκος Λαγκαδιανός, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το το ατύχημα στο πλοίο Blue Horizon που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 30χρονου ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος υπογράμμισε πως «Απεβίωσε ο ναυτικός που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, από εκεί και πέρα έχει μπει και ένας δεύτερος ναυτικός στη ΜΕΘ αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Περισσότερο μετατραυματικό σοκ λένε οι πληροφορίες ότι έχει υποστεί.»

Αναφορικά με τα αίτια του συγκεκριμένου περιστατικού ανέφερε πως «Έχουν πάει κλιμάκια του λιμενικού, των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν είναι σίγουρο αν το πλοίο θα πραγματοποιήσει το σημερινό δρομολόγιο, περιμένουμε να το δούμε γιατί μπορεί η ζημιά τελικά να μην είναι τόσο σοβαρή και να μπορέσει να το κάνει το δρομολόγιο το βράδυ στις 9. Αυτό περιμένουμε να μας το πουν.»

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των υπολοίπων τραυματιών, ο κ. Λαγκαδιανός επεσήμανε ότι «δεν εμπνέει ανησυχία, είναι αντιμετωπίσιμη, είναι ελαφρά τραυματισμένοι.»

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η εταιρεία Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο «Blue Horizon», όπου σήμερα (24/08) το πρωί, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, σημειώθηκε έκρηξη με συνέπεια να υπάρξουν τέσσερις τραυματίες.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος - Μαγκουάιρ: Αλβανός «γκάνγκστερ» επιτέθηκε και τραυμάτισε την αδερφή του