ΕΛΛΑΔΑ

Λαγκαδιανός στο Newsbomb.gr: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για το ακυβέρνητο σκάφος στη Ρόδο

Λαγκαδιανός στο Newsbomb.gr: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για το ακυβέρνητο σκάφος στη Ρόδο

Ο εκπρόσωπος Τύπου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης στο Newsbomb.gr ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών και του πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο πλέει ακυβέρνητο 20 περίπου μίλια νοτιοανατολικά του νησιού της Ρόδου.

Όπως είπε ο κ. Λαγκαδιανός, «το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω καιρού και πλέει ακυβέρνητο».

«Στην αρχή είχαμε πληροφορίες ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο σκάφος. Τελικά, δεν ήταν πυρκαγιά, αλλά πλέει ακυβέρνητο. Υπάρχει μια τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί το σκάφος και μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πυρκαγιά. Ωστόσο το σκάφος είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί κουνιέται δεξιά - αριστερά από τα κύματα, καθώς πλέει ακυβέρνητο. Στην περιοχή σπεύδουν δύο παραπλέοντα σκάφη, για να ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», δήλωσε ο κ. Λαγκαδιανός.

Σημείωσε, μάλιστα, πως το σκάφος έχει «κάτσει» από τον καιρό, εκτιμώντας πως στην καμπίνα του υπάρχει αρκετός κόσμος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το σκάφος, είναι έμφορτο με μετανάστες, είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Ένας από τους επιβαίνοντες όπως έγινε γνωστό, τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, και ζήτησε βοήθεια από τους λιμενικούς, υποστηρίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για φωτιά, αλλά όταν στο σημείο έσπευσε πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει φωτιά και ότι πλέει ακυβέρνητο.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50-55 άτομα βρίσκονταν στο σκάφος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην περιοχή έχουν σπεύσει δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Ρόδο και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τρία παραπλέοντα σκάφη. Στο σημείο σπεύδουν επίσης ελικόπτερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δυσκολεύει η κατάσταση! Στα 259 τα κρούσματα - Τα 107 στην Αττική