ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης στις Μυκήνες - Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος (pics&vids)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινος εφιάλτης στις Μυκήνες - Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος (pics&vids)

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/08) στις Μυκήνες.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, ο οποίος και εκκενώθηκε. Λίγο αργότερα οι φλόγες έφτασαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο, με την άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών η φωτιά δεν κατάφερε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα η φωτιά μαίνεται στο δάσος πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την περιορίσουν.

Αυτή την ώρα, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη -με ελαφρά καλύτερη εικόνα- και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποια κτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Από αέρος στην επιχείρηση συμμετέχουν 2 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery και το βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε εικόνες από τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στις Μυκήνες:

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter:

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο Δευτέρα, σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται, ότι η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Πατάει «γκάζι» το υπουργείο Εργασίας για τα αναδρομικά - Τα ποσά και οι δικαιούχοι