ΕΛΛΑΔΑ

Τελεσίγραφο στον ΟΔΙΕ για τα χρέη προς το Δημόσιο

Τελεσίγραφο στον ΟΔΙΕ για τα χρέη προς το Δημόσιο

Διορία τριάντα ημερών, προκειμένου ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του, με τη μορφή κεφαλαιοποίησης, έδωσε ο 7ος τακτικός Ανακριτής, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Αλ. Ζάχαρης.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την υπόθεση των χρεών προς το Δημόσιο του Οργανισμού, ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο αφορά σε μη καταβολή ΦΠΑ.

Μετά την απολογία του, ο Αλ. Ζάχαρης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του, δύο φορές το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο ΟΔΙΕ με το «τελεσίγραφο» του ανακριτή, τότε δεν αποκλείεται ο διευθύνων σύμβουλος να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Τι υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος στην απολογία του

Ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι το κύριο μέρος των χρεών προέρχεται από τραπεζικό δάνειο, που αναλήφθηκε για την κατασκευή του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Όπως φέρεται να είπε ο κ.Ζαχαρής «μέχρι το 2010 το δημόσιο πλήρωνε το δάνειο, όμως αιφνιδιαστικά από το 2007 καταλόγισε το χρέος στον ΟΔΙΕ με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Οργανισμός να ανταποκριθεί». Ο κατηγορούμενος ανέφερε επίσης στην απολογία του ότι σήμερα ρυθμίστηκε με εφάπαξ καταβολή η οφειλή για την περίοδο 01-01-2011 έως 31-05-2011 από μη απόδοση παρακρατηθέντα φόρου κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ, ενώ δεν κατάφερε να ρυθμίσει ποσό οφειλής 741.279 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθαρίστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος.

Ανέφερε επίσης κατά πληροφορίες, πώς «δεν απέδωσε τους φόρους γιατί έπρεπε να καλύψει άλλες ανάγκες του Οργανισμού, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού».