ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr σε παιδικούς σταθμούς: Πρώτο κουδούνι για τους μικρούς μαθητές

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr σε παιδικούς σταθμούς: Πρώτο κουδούνι για τους μικρούς μαθητές

Κορονοϊός: Άνοιξαν την 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Τι ισχύει για τη χρήση μασκών στα νήπια σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Οι διακοπές για τους μικρούς μαθητές έλαβαν τέλος καθώς σήμερα 1 Σεπτεμβρίου άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό των Βορείων Προαστίων και συνομίλησε με δασκάλες αλλά και παιδιά.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών.

Ωστόσο, κάποιοι μικροί μαθητές εκτός από την τσάντα τους και τα τετράδια προμηθεύτηκαν και τις μάσκες τους. Άλλες με σχέδια, άλλες λίγο... πιο σοβαρές.

Η κυρία Μαρίνα Μπενέκου ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού μας μίλησε για τη ξεχωριστή έναρξη των μαθημάτων στα μικρά παιδιά.

«Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς των μικρών μαθητών έκαναν εξαιρετική δουλειά στο σπίτι και τα παιδιά ήταν προετοιμασμένα. Τηρούν όλα τις αποστάσεις και χρησιμοποιούν και αντισηπτικό. Μάλιστα κάποια φόρεσαν και μάσκα ενώ η χρήση της για τα νήπια δεν είναι υποχρεωτική » ανέφερε.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως αρκετοί γονείς ενώ έγραψαν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, θα τα πάνε λίγο αργότερα για να δουν πώς θα κυλήσει και αυτός ο μήνας με τον κορονοϊό».

Μάλιστα, όπως είπε η κυρία Μπενέκου αρκετοί γονείς οι οποίοι έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά, δεν τα έστειλαν τα πιο μικρά στον παιδικό σταθμό γιατί το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου και δεν ξέρουν που να τα αφήσουν.

Τα μέτρα για τους μικρούς μαθητές είναι:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Δύο μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό

Υπενθυμίζεται πως δύο θα είναι οι υφασμάτινες μάσκες που θα δίνονται σε κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό σε όλα τα σχολεία της χώρας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός τόνισε πως θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη και πως το υπουργείο θα εφαρμόσει τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Γιατί η Κεραμέως θα χτυπήσει το κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου;