ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις
INTIME NEWS

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος Κινέζο ανώτερο αξιωματούχο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγες ώρες μετά την σπουδή του γ.γ. του ΝΑΤΟ να προεξοφλήσει διάλογο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε την στάση της κυβέρνησης, έναντι των προκλήσεων της Αγκυρας. «Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μια, αυτή που μιλά για διάλογο. Και σε αυτήν θα απαντήσω με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές» είπε κατά την συνάντησή του με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο τραγουδιστή - Στην εντατική μετά από τροχαίο